Bloed- en urineonderzoek

Soms is het nodig dat er aanvullend onderzoek wordt gedaan om te kijken wat een dier mankeert. Dit kan door bijvoorbeeld urineonderzoek of bloedonderzoek te doen. In onze kliniek beschikken wij over moderne apparatuur, waarmee we deze onderzoeken voor een gedeelte al zelf kunnen doen en hierdoor vrijwel direct uitslag hebben.

Urineonderzoek

Door middel van urineonderzoek kunnen wij bijvoorbeeld kijken of een hond of kat een blaasontsteking heeft of gruis in de blaas. Zo’n onderzoek kost niet veel tijd en kunnen wij dagelijks uitvoeren. Hierdoor kunt u vaak dezelfde dag nog benodigde medicatie ophalen.

Bloedonderzoek

Naast urineonderzoek hebben wij ook een aantal laboratoriumapparaten waarmee we diverse waardes in het bloed kunnen meten. Zo kunnen wij kijken naar onder andere de lever- en nierwaarden, wat vooral voor oudere dieren goed is om te weten voordat ze onder narcose gaan. Indien uw dier erg ziek is en er niet te lang gewacht kan worden met het starten van een behandeling kunnen we ook vast een aantal belangrijke waardes controleren. Voor een uitgebreid onderzoek kunnen we de rest van het bloed dan alsnog naar het lab opsturen