De kliniek

Een vooruitstrevende, moderne kliniek

De kliniek

Dierenkliniek Enschede is een vooruitstrevende, moderne kliniek. Hieronder kunt u zien wat wij u, naast de normale zorg, allemaal te bieden hebben.

Bloed- en urineonderzoek

Soms is het nodig dat er aanvullend onderzoek wordt gedaan om te kijken wat een dier mankeert. Dit kan door bijvoorbeeld urineonderzoek of bloedonderzoek te doen. In onze kliniek beschikken wij over moderne apparatuur, waarmee we deze onderzoeken voor een gedeelte al zelf kunnen doen en hierdoor vrijwel direct uitslag hebben.

Urineonderzoek

Door middel van urineonderzoek kunnen wij bijvoorbeeld kijken of een hond of kat een blaasontsteking heeft of gruis in de blaas. Zo’n onderzoek kost niet veel tijd en kunnen wij dagelijks uitvoeren. Hierdoor kunt u vaak dezelfde dag nog benodigde medicatie ophalen.

Bloedonderzoek

Naast urineonderzoek hebben wij ook een aantal laboratoriumapparaten waarmee we diverse waardes in het bloed kunnen meten. Zo kunnen wij kijken naar onder andere de lever- en nierwaarden, wat vooral voor oudere dieren goed is om te weten voordat ze onder narcose gaan. Indien uw dier erg ziek is en er niet te lang gewacht kan worden met het starten van een behandeling kunnen we ook vast een aantal belangrijke waardes controleren. Voor een uitgebreid onderzoek kunnen we de rest van het bloed dan alsnog naar het lab opsturen

Echografie

Binnen de kliniek maken wij veelvuldig gebruik van echografie. Bij buikechografie valt te denken aan het diagnosticeren van een baarmoederontsteking, blaasstenen, een lever-/ galwegprobleem en darmproblemen. Echter ook bijvoorbeeld de vaststelling van dracht kan met behulp van echografie gedaan worden. Binnen onze kliniek komen ook de lastigere patiënten aan bod. Zo doen wij met de echo ook onderzoek naar alvleesklierontsteking, tumoren, de bijnieren en bijvoorbeeld naar levershunts.

Hartecho

Bij een hartruis is het in sommige gevallen verstandig een hartecho te laten maken. Tijdens dit onderzoek wordt er gekeken naar het hart zelf, de hartspier, het functioneren van de kleppen, de stroomrichting van het bloed enz. Op basis van alleen het horen van een ruis kan er niks over de functionaliteit van het hart gezegd worden, dit kan wel na een hartecho. Hierdoor kan er wanneer het nodig is heel gericht hartmedicatie ingesteld worden.

Thorax-echo

Wanneer op bijvoorbeeld een röntgenfoto een massa in de borstholte wordt gezien, kan thorax-echografie gebruikt worden. Door behulp van echobegeleiding deze massa aan te prikken, kan er nader onderzoek gedaan worden en kan een eventueel behandelplan opgesteld worden.

Oog- en bloeddruk

Bloeddrukmeting

Vooral bij katten met hartproblemen, nierproblemen en schildklierproblemen raden wij aan de bloeddruk te controleren (en te blijven controleren). Het is bekend dat bij deze aandoeningen de bloeddruk stijgt, en dat heeft een nadelig effect op verschillende organen en het functioneren van het dier. Ook bij oudere katten wordt steeds vaker routinematig een bloeddrukmeting uitgevoerd, om problemen vroegtijdig op te kunnen sporen. De meting is dus vooral een controle van het effect van gebruikte medicijnen, maar ook zeer goed te gebruiken als screening om problemen op tijd te onderkennen. Bloeddrukmeting wordt natuurlijk ook bij de hond uitgevoerd en dan met name bij hartklachten.

Oogdrukmeting

Bij een aantal aandoeningen kan de druk in het oog toenemen of afnemen (denk aan de oogaandoening glaucoom). Met name bij een toename van de oogdruk kan er snel blijvende schade in het oog optreden, daarnaast is dit voor het dier erg pijnlijk. Om de schade aan het oog te beperken is het belangrijk snel op te treden. Door middel van oogdrukmeting kan de druk in het oog bepaald worden en kan als het nodig is behandeling worden ingesteld. In onze kliniek kunnen wij de oogdrukmeting uitvoeren. Hierdoor gaat er geen kostbare tijd verloren en krijgt uw dier zo snel mogelijk de juiste zorg.

Operaties

Veilige narcose

Dagelijks voeren wij meerdere operaties uit in onze kliniek aan de Brinkstraat. Wij hebben 2 ruime operatiekamers, voorzien van de modernste apparatuur en technieken. Uw dier komt bij ons altijd aan de hart- en adembewaking te liggen, zodat wij alle vitale functies constant in de gaten kunnen houden. Via een tube in de keel kunnen wij narcosemiddelen en zuurstof zeer precies toedienen en bijsturen. Dit allemaal zorgt ervoor dat wij elke patiënt zo veilig mogelijk kunnen opereren en er zo min mogelijk narcoserisico is. Ook hartpatiënten en oudere dieren kunnen daardoor bij ons geopereerd worden.

Operatiekamer speciaal voor gebitsbehandelingen

Onze twee operatiekamers worden voor zeer diverse operaties gebruikt. Doordat bij gebitsbehandelingen veel bacteriën vrijkomen en er speciale apparatuur nodig is, hebben wij één kamer speciaal voor gebitsbehandelingen ingericht. Zo staat hier onder andere een boorunit waarmee we kunnen boren, polijsten en met een ultrasoon de tanden en kiezen van uw dier van tandsteen kunnen ontdoen en alles kunnen saneren. Daarnaast staat er een digitaal dentaal röntgenapparaat. Hiermee kunnen wij onder andere de stand van de tanden bekijken en controleren of een wortel in zijn geheel verwijderd is.

Overige operaties

Onze andere operatiekamer gebruiken wij voor alle steriele operaties. Hierbij kunt u denken aan de standaard operaties zoals sterilisaties, castraties en bulten verwijderen, maar bijvoorbeeld ook baarmoederontstekingen, keizersnedes, oogoperaties, blaasoperaties en knieoperaties worden geregeld bij ons gedaan.

Röntgenfoto

Wanneer wij denken aan een gebroken poot, wanneer een dier kreupelt, wanneer we wat afwijkends in de buik voelen, bij hoestende of benauwde dieren, maar mogelijk ook bij andere casussen, worden er röntgenfoto’s gemaakt. Vrijwel dagelijks krijgen wij met zo’n patiënt te maken. Op basis van de foto krijgen we vaak veel duidelijkheid. Naast het ´normale´ digitale röntgenapparaat hebben wij ook een zogenaamd dentaal röntgenapparaat, waarmee we gebitsfoto´s van honden, katten, konijnen en cavia´s kunnen maken. Hierdoor kunnen wij nog beter het gebit van uw dier behandelen.

Tandheelkunde

Veel dieren hebben gebitsproblemen, vaak komt dit toevallig aan de orde tijdens bijvoorbeeld een enting. Wij zullen dan altijd per dier bekijken wat er als vervolgplan ingezet moet worden. Soms is alleen gebitsverzorging zoals poetsen of speciaal voer genoeg, maar soms is ook een gebitsbehandeling onder narcose nodig. Wanneer er tanden/kiezen getrokken moeten worden zal dit gebeuren om pijn en recidief in de toekomst te voorkomen.

Professionele gebitsbehandeling

Onze dierenartsen volgen veel nascholingen op tandheelkundig gebied. Daarnaast hebben wij de beschikking over moderne apparatuur, zoals een polijst- en boorapparaat en een digitale röntgen. Hierdoor kunnen wij behandelingen snel en veilig uitvoeren. Ook worden er indien nodig speciale ‘chirurgische extracties’ uitgevoerd. Veel dieren knappen enorm op na een gebitsbehandeling.

Over ons
Katvriendelijke kliniek

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
  • Ma
    08.30 - 18.30 uur
  • Di
    08.30 - 18.30 uur
  • Wo
    08.30 - 18.30 uur
  • Do
    08.30 - 18.30 uur
  • Vrij
    08.30 - 18.30 uur
  • Za
    Gesloten
  • Zo
    Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05