Echografie

Binnen de kliniek maken wij veelvuldig gebruik van echografie. Bij buikechografie valt te denken aan het diagnosticeren van een baarmoederontsteking, blaasstenen, een lever-/ galwegprobleem en darmproblemen. Echter ook bijvoorbeeld de vaststelling van dracht kan met behulp van echografie gedaan worden. Binnen onze kliniek komen ook de lastigere patiënten aan bod. Zo doen wij met de echo ook onderzoek naar alvleesklierontsteking, tumoren, de bijnieren en bijvoorbeeld naar levershunts.

Hartecho

Bij een hartruis is het in sommige gevallen verstandig een hartecho te laten maken. Tijdens dit onderzoek wordt er gekeken naar het hart zelf, de hartspier, het functioneren van de kleppen, de stroomrichting van het bloed enz. Op basis van alleen het horen van een ruis kan er niks over de functionaliteit van het hart gezegd worden, dit kan wel na een hartecho. Hierdoor kan er wanneer het nodig is heel gericht hartmedicatie ingesteld worden.

Thorax-echo

Wanneer op bijvoorbeeld een röntgenfoto een massa in de borstholte wordt gezien, kan thorax-echografie gebruikt worden. Door behulp van echobegeleiding deze massa aan te prikken, kan er nader onderzoek gedaan worden en kan een eventueel behandelplan opgesteld worden.