Operaties

Veilige narcose

Dagelijks voeren wij meerdere operaties uit in onze kliniek aan de Brinkstraat. Wij hebben 2 ruime operatiekamers, voorzien van de modernste apparatuur en technieken. Uw dier komt bij ons altijd aan de hart- en adembewaking te liggen, zodat wij alle vitale functies constant in de gaten kunnen houden. Via een tube in de keel kunnen wij narcosemiddelen en zuurstof zeer precies toedienen en bijsturen. Dit allemaal zorgt ervoor dat wij elke patiënt zo veilig mogelijk kunnen opereren en er zo min mogelijk narcoserisico is. Ook hartpatiënten en oudere dieren kunnen daardoor bij ons geopereerd worden.

Operatiekamer speciaal voor gebitsbehandelingen

Onze twee operatiekamers worden voor zeer diverse operaties gebruikt. Doordat bij gebitsbehandelingen veel bacteriën vrijkomen en er speciale apparatuur nodig is, hebben wij één kamer speciaal voor gebitsbehandelingen ingericht. Zo staat hier onder andere een boorunit waarmee we kunnen boren, polijsten en met een ultrasoon de tanden en kiezen van uw dier van tandsteen kunnen ontdoen en alles kunnen saneren. Daarnaast staat er een digitaal dentaal röntgenapparaat. Hiermee kunnen wij onder andere de stand van de tanden bekijken en controleren of een wortel in zijn geheel verwijderd is.

Overige operaties

Onze andere operatiekamer gebruiken wij voor alle steriele operaties. Hierbij kunt u denken aan de standaard operaties zoals sterilisaties, castraties en bulten verwijderen, maar bijvoorbeeld ook baarmoederontstekingen, keizersnedes, oogoperaties, blaasoperaties en knieoperaties worden geregeld bij ons gedaan.