Esther van Sprang

22 maart 2017 / Eigenaar / Dierenarts

Mijn naam is Esther van Sprang en in 1993 ben ik aan de Universiteit Utrecht afgestudeerd voor de opleiding Diergeneeskunde, richting gezelschapsdieren. Hierna heb ik eerst een tijdje in Enschede gewerkt, waarna ik na 3 jaar in Rotterdam te hebben gezeten, weer terug ben in Enschede. Hier ben ik in 1997 komen werken bij DAP Enschede, wat toen nog een gemengde praktijk was. In 1999 heb ik het  gezelschapsdierengedeelte overgenomen, waarna we in 2012 de hele kliniek verbouwd hebben. Sinds juni 2016 maakt locatie Hengelosestraat ook onderdeel uit van Dierenkliniek Enschede.

Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan, naast mijn management taken als eigenaresse, uit de algemene afspraken op het spreekuur. Daarnaast opereer ik, waaronder alle standaardoperaties, maar ook oogoperaties en knieoperaties en houd ik mij bezig met de tandheelkunde. De laatste jaren leg ik mij toe op de kattengeneeskunde en momenteel ben ik hier ook een grote, zware internationale cursus voor aan het volgen. Als eigenaar en dierenarts blijf je je ontwikkelen en bijleren. Dat is te zien aan ons pand; in 2012 hebben we het hele pand rigoureus verbouwd. Een enorme happening, maar ik ben blij met het mooie resultaat. Werken is de kliniek is een stuk fijner geworden; er is een fijne sfeer bij binnenkomst, het is rustiger (zowel voor dier en mens) de ruimtes zijn prettig om in te werken en we hebben ruimte om nieuwe projecten op te starten. Bij de verbouwing is hier al rekening mee gehouden door het kattengedeelte af te splitsen van het hondengedeelte en specifiek voor katten in te richten, waardoor we nu een Cat Friendly Practice Gold zijn. Daarnaast volgen we cursussen om onze kennis uit te breiden.

Ik ben getrouwd en heb 2 jongens. Ook hebben wij 1 hond Saartje een Riesenschnauzer, en 2 katten: Pieter de Pers en Sammie de Europese korthaar. Een mooi stel. Met Saartje ga ik vaak wandelen en hardlopen, ze is erg braaf en blijft bij mij in de buurt en geniet van het buitenlopen. Pieter de Pers is een hele rustige ingetogen kater. Elk verdriet in het gezin wordt met hem gedeeld en er worden hele gesprekken met hem gevoerd. Sammie is een ondeugende wat schichtige jonge poes, ze daagt ons uit, probeert ons eten te stelen en hangt in de gordijnen. Kortom we zijn gek op onze dieren