Dierenarts op de basisschool

Dierenarts op de basisschool

Het is woensdag ochtend wanneer ik als assistente weer naar school mag. En dit keer naar de Willem Wilminkschool in Enschede. Ze hebben gevraagd of wij, als kliniek, mee willen doen aan de beroepenochtend voor de kleintjes. Uiteraard willen we iedereen graag vertellen over ons mooie beroep en wat er allemaal bij komt kijken.

Op stap met mijn koffertje vol met verband, spuitjes, muts, stethoscoop en handschoenen ging ik onderweg naar groep 1 en 2. Hier werd ik ontvangen door allemaal nieuwsgierige kinderen. In beide klassen stond uiteraard ook een patiënt die even nagekeken moest worden.

Met volle aandacht kijken ze naar mij en naar alle spulletjes die ik bij mij heb. En wat weten ze zelf al veel! Ze hadden vooraf al met de juffrouw over het onderwerp gepraat en veel dingen bedacht wat een dierenarts allemaal doet.

Uiteraard is het ook heel leuk om zelf wat te mogen doen en zo mochten ze allemaal even luisteren hoe het geluid door een stethoscoop klinkt. Ik heb uitgelegd dat we hiermee naar het hart van een dier kunnen luisteren. Ook mochten ze een ‘prikje’ geven om de beer beter te maken, en ook dit gaat heel erg goed. Als afsluiter kregen ze allemaal een gezondheidscertificaat. Om mij te bedanken werd ik overladen met handjes en knuffels. Wat heerlijk om zo de dag te beginnen!

Daarna ging ik snel door naar de kliniek om hier weer verder te gaan met het ‘echte werk’.

Sanne, assistente

    

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05