Bijzondere Patiënt Maart

Bijzondere Patiënt Maart – Matzy

Zo’n 2 maanden geleden maakten wij voor het eerst kennis met de eigenaren van Matzy. Matzy was op dat moment nog maar een 2 weken oude Beagle-pup en woonde nog bij zijn moeder en broertjes en zusjes. De eigenaren van Matzy wilden echter graag goed voorbereid zijn op zijn komst eind maart. Ze wilden vast kennismaken met de kliniek, weten hoe wij werken en wat ze van ons kunnen verwachten en hadden nog wat vragen over de vaccinaties van Matzy. Dit soort voorbereiding juichen wij alleen maar toe!

Normaal gesproken komt een pup op 9 weken en 12 weken leeftijd bij ons voor zijn/haar 2e en 3e vaccinatie. Daarna bieden wij gratis puppybegeleiding aan. Pups (en ook kittens!) mogen dan op een leeftijd van 4, 5, 6, 7 en 9 maanden leeftijd gratis bij onze assistente komen.

Tijdens deze puppyconsulten onderzoeken wij spelenderwijs de pup of het kitten: oren/ogen nakijken, gebit bekijken en het wisselen in de gaten houden, gewicht controleren en groei in de gaten houden, overal aanraken, netjes op tafel springen en blijven staan. En daarnaast veel koekjes en knuffels! Mocht het qua planning en drukte bij ons lukken, dan oefenen we ook bij de operatiekamers. Daar ruikt het nl. weer heel anders voor een dier. Tegen de tijd dat een dier dan voor de jaarlijkse vaccinatie moet komen (of voor iets anders), hebben ze al zoveel goede ervaringen dat ze zonder stress bij ons zijn.

Matzy is zelfs al voor zijn 9 weken enting bij ons geweest op puppyconsult. Zo vroeg mogelijk goede ervaring opdoen bij de dierenarts. Toen hij eenmaal de vaccinatie kreeg was hij dan ook een stoere jongen en reageerde geeneens. Zo mogen we het graag zien: zo min mogelijk stress voor dier en eigenaar. En voor ons is een bezoek van knappe Matzy ook erg leuk!

Eigenaren die met hun dier het puppy/kittenbegeleidingstraject bij ons hebben doorlopen merken vrijwel altijd dat hun dier met weinig stress bij ons komt. Er zijn zelfs honden die (tijdens hun dagelijkse wandelingen langs de kliniek) per se naar binnen willen voor aandacht en een koekje.

En ook katten hebben een minder stressvol bezoek bij ons als ze als kitten al vaker bij ons zijn geweest. Het reismandje is dan bekend, vreemde mensen die hun aanraken en ook de geuren e.d. in de kliniek zijn dan niet zo spannend meer.

Een win-winsituatie voor iedereen: dier en eigenaar zo min mogelijk stress en wij ook, want wij kunnen makkelijker een dier onderzoeken en zo beter de juiste diagnose stellen.

Wilt u nu ook gebruik maken van onze puppy-/kittenbegeleiding? Neem dan nu contact met ons op en plan een gratis afspraak bij de assistente in!

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05