Patiënt van de maand Februari

Dit zijn Amber en Bikkel, onze bijzondere patiënten van de maand Februari. Waarom dit stel samen onze bijzondere patiënten zijn leest u hieronder.    

Begin Februari zijn Amber en Bikkel bij ons langs geweest voor hun jaarlijkse vaccinatie en controle. Tijdens deze controle wordt de 'APK’ uitgevoerd en zijn Amber en Bikkel dus van neus tot staart nagekeken. Bij beide kwam naar voren dat hun gebit een behandeling nodig had. Meerdere tanden en kiezen zagen er niet gezond meer uit en een ingreep onder sedatie was nodig.  

Op 17 februari is Amber langs geweest voor haar gebitsbehandeling en haar kameraad Bikkel op 28 februari. Dus twee honden van dezelfde eigenaar met dezelfde soort bevindingen, dat is toch wel bijzonder. Bij beiden zijn er verschillende tanden en kiezen getrokken. Hiervoor worden -net zoals bij de tandarts- boortjes gebruikt, zodat de kiezen en tanden met wortel en al verwijderd worden. Helaas zijn dieren niet zo gemakkelijk als mensen bij de tandarts en blijven ze niet braaf in een stoel liggen met hun bek open en daarom is het noodzakelijk om een gebitsbehandeling onder sedatie uit te voeren. Alleen op deze manier kan de bek en elk element (tand) goed beoordeeld en behandeld worden. 
Bikkel voelde zich na zijn behandeling niet helemaal lekker. Hij had last van diarree en braakte. Om die reden is hij extra op controle geweest en heeft hij ondersteunende medicatie gekregen om de misselijkheid en diarree tegen te gaan. Gelukkig ging het nadien snel de goede kant op en gaat het nu weer helemaal goed met Bikkel. Amber daarentegen had nergens last van na haar ingreep en op de controle- een week nadien- zag alles er bij beiden keurig uit.  

Een gezond gebit is ook voor dieren erg belangrijk. Een ongezond gebit is vaak pijnlijk en hier zitten vieze bacteriën bij. In ernstige gevallen kunnen deze bacteriën via de bloedbaan een negatief effect hebben op bijvoorbeeld het hart en/of de nieren van uw dier.  
Maar ook de pijn is een belangrijke factor. Dieren zullen dit niet snel uiten en ondanks pijn toch blijven eten. Sta erbij stil dat eten een eerste levensbehoefte is voor een dier en hier dus niet snel mee zou stoppen. Mocht dit wel het geval zijn dan is het gebit echt al in ernstige toestand. Om het gebit van uw dier gezond te houden zijn er verschillende mogelijkheden variërend van tandenpoetsen tot speciale voeding. Mocht u hier meer over willen weten, neem dan contact met ons op! 

Wij vinden het erg goed dat de eigenaren van Amber en Bikkel beide honden heeft laten behandelen en dat ze nu weer een stralend gebit hebben. Hopelijk kunnen ze nog een mooi aantal jaren samen genieten! 

 

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede Elke laatste woensdag van de maand hebben wij een vaccinatiespreekuur tot 20:00. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05