Bijzondere Patiënt Juni & Juli

Hendrik – Bijzondere Patiënt Juni én Juli

Een aantal weken geleden kwam deze knappe 14-jarige kater Hendrik met zijn baasje bij ons op het spreekuur. Hij dronk en plaste opvallend veel, begon te wankelen en wilde niet meer eten. Meneer maakte zich zorgen. De dierenarts heeft Hendrik onderzocht en constateerde dat hij te sloom was, erg afgevallen en z’n hart klonk niet goed. Ze vond dat hij moest blijven voor opname, zodat we uitgebreid bloed- en urine onderzoek konden doen.

Uit de onderzoeken kwam naar voren dat Hendrik in ieder geval suikerziekte (Diabetes Mellitus) heeft. Besloten werd om Hendrik een nacht te houden om medicatie te geven, het behandelen van de diabetes op te starten en voor infuus. Het infuus was hard nodig, want Hendrik was door zijn suikerziekte veel vocht verloren, waardoor hij zulke hoge nierwaardes had. De volgende dag zijn er nog meer aanvullende onderzoeken gedaan, waaruit blijkt dat Hendrik ook een alvleesklierontsteking (Pancreatitis) heeft. Daarnaast is een buik- en een hartecho gemaakt en heeft Hendrik ook nog eens HCM (verdikte hartspier) en als gevolg daarvan Trombose. De arme man had dus een waslijst aan problemen. Logisch dat hij zich niet goed voelde!

Ondertussen gedroeg hij zich voorbeeldig in de opname. Hendrik vond de onderzoeken wel spannend, maar kon soms stiekem ook wel genieten van de aandacht en knuffels van iedereen. En uiteraard kwam zijn baasje ook geregeld langs om even te knuffelen.

Na een week met ups en downs was Hendrik weer wat opgeknapt. Zijn nierwaardes waren weer goed, hij deed het goed zonder infuus en dus mocht hij einde van de dag weer naar huis. Helaas begon hij ’s middags weer te braken en moest toch nog weer blijven. De dag erna kreeg hij ook nog eens diarree en erge koorts erbij. Het zag er somber uit voor Hendrik. We behandelden zijn nieuwe klachten en besloten werd om tot de volgende dag aan te kijken.

De volgende dag ging het alweer iets beter met Hendrik! Zijn ontlasting en temperatuur waren beter: het infuus en de medicatie deden hem weer goed. Zijn suikerwaardes waren ook beter en Hendrik liet het insuline prikken goed toe. Besloten werd om hem tot het weekend te geven. Op vrijdag is hij weer van het infuus gehaald, z’n dagelijkse dosering aan medicatie heeft hij gekregen en we zouden kijken hoe het die dag zou gaan. Einde van de middag lag hij als een koning op zijn kussen en liep los door de opname, dus eindelijk mocht Hendrik dan toch lekker naar huis!

Ondertussen is Hendrik al weer drie weken thuis en gaat het prima! Hij eet goed, is alert, het insuline prikken gaat prima, alleen z’n pilletjes vindt hij niet zo leuk. Al met al doet hij het goed en zijn we blij dat alle behandelingen nut hebben gehad en Hendrik nu heerlijk weer thuis met z’n baasje kan genieten.

Hendrik heeft zo’n twee weken bij ons in de opname gezeten, waardoor hij toch wel vriendjes is geworden met ons hele team. Dat en de hele waslijst aan problemen die hij had hebben ervoor gezorgd dat wij Hendrik patiënt van de maanden juni én juli hebben gemaakt. We hopen dat Hendrik nog een hele tijd gezond van het leven mag genieten.

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05