Patiënt van de maand Juni

Dit is Mickey, onze bijzondere patiënt van de maand Juni. Waarom Mickey onze bijzondere patiënt is leest u hieronder.


Veel mensen hebben zich dit jaar verheugd op die langverwachte vakanties. Eindelijk weer de grenzen over en lekker genieten! Sommige eigenaren nemen hun huisdieren mee en anderen brengen ze onder in een dierenpension of hebben een oppas aan huis. Dat honden mee gaan op vakantie hoort men wel vaker, maar een kat is toch wel een stuk unieker.


Mickey, de kat, gaat altijd gezellig mee op vakantie in de camper. Zijn eigenaren zijn al vroeg begonnen met trainen om Mickey aan de camper te laten wennen. Ze hebben hem van kitten af aan de camper al laten ontdekken en geoefend met tuigjes. Beide situaties moeten natuurlijk 'gewoon' worden voor Mickey, zodat hij dit niet meer spannend vind. Deze oefenmomenten werden steeds verder uitgebreid. Het eerste echte oefenritje en de eerste oefenvakantie werden een feit. Nu zit Mickey inmiddels in Zuid-Duitsland met zijn baasjes en is lekker aan genieten van het zonnetje in het gras. Daarbij slaapt hij graag op het dashboard in de camper, dat is toch geweldig!?

Maar hier komt ook de nodige regelgeving bij kijken. Er zijn namelijk een aantal dingen verplicht wanneer u met uw dier de grens over gaat voor vakantie. Ook voor een wandeling in Duitsland gelden deze regels al; de grens is de grens. Hieronder een lijstje van verplichtingen in elk Europees land:

 1. Uw dier dient in het bezit te zijn van een Europees paspoort.
 2. Uw dier dient gechipt én geregistreerd te zijn.
 3. Uw dier dient minimaal 21 dagen voor vertrek gevaccineerd te zijn tegen Rabiës (hondsdolheid).

Dit geldt dus allemaal ook voor Mickey. Daarom is hij op 11 Juni langsgekomen om dit allemaal in orde te maken. Zo kunnen Mickey en zijn baasjes met een  gerust hart op vakantie. Het is belangrijk om voor elk land apart de regelgeving in de gaten te houden. Sommige landen hebben namelijk extra aanvullende verplichtingen zoals ontworming of bepaalde bloedonderzoeken. Bereid u dus goed voor, zodat u niet voor vervelende verassingen komt te staan. Via onderstaande link kunt u de invoereisen per Europees land bekijken:

https://www.licg.nl/invoereisen-per-land-europa/

Wanneer uw dier naar het pension gaat is het minstens zo belangrijk u goed voor te bereiden. Het kan namelijk zo zijn dat er bepaalde vaccinaties verplicht worden gesteld door de pensions. Informeer hier dus ook altijd naar.


Wij hopen natuurlijk dat Mickey nog vaak en lang kan genieten van de vakanties in de camper. Wij vinden het in ieder geval erg speciaal, een kat mee op vakantie!

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05