Bijzondere Patiënt April

Mickey – Bijzondere Patiënt April

Ongeveer zes weken geleden kwam Mickey bij ons op het spreekuur. Hij had met zijn rechter voorpoot vastgezeten tussen een open kiepraam en heeft toen in paniek hard lopen trekken om los te komen. Daarna stond één teen in een vreemde houding.

De dierenarts heeft Mickey’s poot onderzocht en constateerde dat de poot pijnlijk en dik was, blauwig verkleurd en erg warm aanvoelde. Daarna zijn er röntgenfoto’s gemaakt. Hierop was te zien dat hij z’n teen gebroken had en vermoedelijk ook gedislokeerd. Er is besloten om zijn poot te verbinden, pijnstilling mee te geven en hij moest de volgende dag terug komen.

Bij de controle liep hij wel iets op z’n poot en leek wat minder pijnlijk, maar de poot was nog steeds blauw (wat op afsterven van de teen duidt), Mickey had er geen gevoel in en het was ook nog erg gezwollen. Daarop is besloten om te zorgen dat de zwelling eerst zou minderen en daarna de teen te amputeren. Dus Mickey ging weer naar huis met antibiotica en verlenging van de pijnstilling.

Na twee dagen was de zwelling genoeg afgenomen en is Mickey opgenomen voor zijn operatie. Zijn teen is geamputeerd en daarna is alles verbonden. Hij heeft nog weer extra medicatie meegekregen en mocht dezelfde dag weer lekker naar huis toe. De dag erna ging het al weer erg goed met Mickey! Hij at en dronk alweer en had ook alweer gespeeld. Hij leek niet zo veel last van zijn poot te hebben. Goed nieuws dus!

Mickey is daarna nog een aantal keren terug geweest voor controle en het verwijderen van de hechtingen en het gaat steeds beter! Hij is weer de oude, speelt veel en kan overal weer op- en afspringen. Ondanks dat Mickey het de rest van zijn leven met één teen minder moet doen, is het voor hem goed afgelopen. Hier zijn wij erg blij om!

Kiepramen en katten: geen goede combi!

Helaas loopt voor veel katten een ervaring met een open kiepraam niet zo goed af. Als een kiepraam open staat zien katten vaak een mogelijkheid om van daaruit naar buiten te klimmen. Echter, doordat het raam schuin naar beneden open staat, zien katten niet dat onderaan de opening veel kleiner is. Hierdoor blijven ze bij hun heupen/bekken hangen en kunnen geen kant meer op (Zie onderstaande afbeelding). We zien dan vaak verlamming van de achterhand optreden en/of diverse breuken. Iets wat in meerdere gevallen niet meer hersteld kan worden en we helaas de kat moeten laten inslapen. Let dus goed op met open kiepramen! Is uw kat alleen in de ruimte, zorg dan dat deze ramen dicht zitten!

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05