Afsluiten en vooruit kijken

 
Afsluiten en vooruit kijken 
Tja, waar zullen wij eens beginnen? 2020 was voor velen een bijzonder, emotioneel of gek jaar en dat was ook zeker het geval bij Dierenkliniek Enschede. Covid-19 had en heeft vele bedrijven in zijn greep en er is een nieuw soort normaal ontstaan. Jullie zijn van ons gewend dat er elke maand een bijzondere patiënt uitgekozen wordt. Dit zijn vaak speciale verhalen over dingen die wij in onze kliniek mee maken. Helaas hebben wij de bijzondere patiënten van 2020 niet gedeeld op de sociale media, maar dat betekent zeker niet dat ze er niet waren. Er is genoeg moois, verdrietigs of speciaals voorbij gekomen. Daarom toch een 'Bijzondere Patiënten Jaar-blog', want zoals we al zeiden, 2020 is voor vele mensen een jaar om niet te vergeten. 

 

Dit jaar zijn er weer de nodige operaties uitgevoerd en daar sprongen er wel echt een aantal bovenuit. Zo hebben we een eierstoktumor mogen verwijderen die bijna zo groot was als een tennisbal! Dat is iets wat we niet vaak tegenkomen. Ook hebben we een Degoe mogen helpen aan haar gebit. Dat is een diersoort die wij niet dagelijks als patiënt hebben, maar wat ons vak des te leuker maakt. 

Zo hebben we ook weer de meest vreemde voorwerpen uit onze trouwe viervoeters gevist. Een aantal voorbeelden: satéprikkers, sokken, een speelgoed dinosaurus, medicijnverpakkingen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het lijkt soms haast of ze dit bewust doen om hun baasjes te plagen, want wat een zorgen kan dit met zich meebrengen!  
En ook niet te vergeten zijn de dieren die weer een fris en stralend gebit hebben mogen krijgen. Deze operaties geven zeer veel voldoening, voor zowel dier, eigenaar als ons. 

 

Maar ook hebben we lange, intensieve opnames voorbij zien komen. Dieren met gemotiveerde eigenaren die alle kansen benutten. Of je het nu wil of niet, als dierenarts en assistent krijg je toch een waardevolle band met de dieren die je dagelijks in de opnames verzorgt. De verstopte katers die niet meer konden plassen en hier blijven om een goede nierfunctie terug te krijgen, honden met baarmoederontstekingen die veel bloed en/of vocht verloren hebben en aan moeten sterken met behulp van medicatie en infuus, of de dieren met symptomen die eerst onoplosbare puzzels lijken te zijn, die uiteindelijk toch opgelost worden. Helaas hoort afscheid nemen hier ook bij en dat grijpt ons altijd weer aan.  

 

Hopelijk wordt 2021 een mooi jaar, met vele blije en gezonde honden, katten, konijnen, knagers of andere huisdieren. Natuurlijk hopen wij ook dat jullie gezond blijven! Dit jaar zullen we de bijzondere patiënten weer kenbaar maken via onze website en sociale media. Heeft u zelf ook iets bijzonders met uw huisdier meegemaakt in 2020? Wij zijn reuze benieuwd naar de verhalen, dus deel ze met ons! 

 

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05