Patiënt van de maand April

Patiënt van de Maand – April  
Dit is Maicko, onze bijzondere patiënt van de maand April 2021! Waarom Maicko bijzondere patiënt is geworden leest u hieronder. 

 

Maicko was een 9 jaar oude hulphond, die een groeiende vetbult aan zijn rechter flank had. Deze is uiteindelijk zo groot gegroeid (zie röntgenfoto) dat er geen andere optie meer was alsdeze operatief te verwijderen.  

Er is voorafgaand aan de operatie een bloedonderzoek gedaan en deze was gelukkig goed. Op 1 April was het dan zover: de operatie. Voor de eigenaresse was dit allemaal erg spannend, omdat hij haar maatje was en haar met veel dingen hielp. Zijn eigenaresse geeft aan dat hij hier altijd bereid toe was! Voor Maicko was het een pittige en langdurige operatie. In totaal woog de vetbult maar liefst 5,6 kg! Tijdens deze operatie zijn we er ook achter gekomen dat hij een tumor in zijn milt had zitten. De milt is daarom in zijn totaliteit verwijderd en opgestuurd naar het laboratorium voor verder onderzoek. Omdat het dus zo'n pittige operatie was is Maicko ter controle nog een nacht en dag gebleven bij ons. We hebben hem ondersteund met medicatie en infuus.  

 

De volgende dag zag het er positief uit, het ging goed met Maicko en hij was alweer aan het eten. Hij mag naar huis. In de tussentijd blijven we zijn bloedwaardes meten, omdat hij een wat laag rode bloedcellen gehalte had. Dat Maicko een sociale allemansvriend was hebben wij hier op de kliniek ook gemerkt. Iedereen werd hartelijk begroet en Maicko was altijd coöperatief.  

De uitslag van de tumor was intussen binnen gekomen en deze was helaas slecht. Maicko had een kwaadaardige tumor. Dit betekent dat de prognose voor Maicko een stuk minder goed werd. Dit is natuurlijk verschrikkelijk nieuws, want Maicko is als een rots in de branding voor mevrouw. Natuurlijk gaven we de moed niet gelijk op en probeerden we hem zo goed mogelijk te ondersteunen in de tussentijd.  

 

U had waarschijnlijk al door dat ik in de verleden tijd aan het schrijven was. Uiteindelijk bleek ook de lever al aangetast te zijn en is lieve Maicko, het maatje, de rots in de branding, die soms ook een clown kon zijn, helaas op 22-04-2021 ingeslapen. Wij vinden het ontzettend dapper dat we dit verhaal mogen delen van de eigenaresse, want het is helaas een feit dat niet alle verhalen goed kunnen eindigen, ondanks dat alle partijen ontzettend hun best hebben gedaan. Het is een groot gemis dat Maicko er niet meer is en we willen de eigenaresse nogmaals heel veel sterkte wensen!  

 

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05