Patiënt van de maand Februari

Patiënt van de Maand - Februari 

 

Februari staat in het teken van meerdere bijzondere patiënten. Deze blog willen wij graag het belang van juiste vachtverzorging en trimmen onder de aandacht brengen. Vanwege de lockdown zijn helaas de honden- en kattentrimsalons tijdelijk dicht geweest en heeft dit voor sommige dieren vervelende gevolgen gehad. 

 

In de kliniek hebben wij een aantal honden en katten gehad die vanwege de lockdown niet (op tijd) bij de trimmer terecht konden. Hierdoor is hun vacht gaan klitten en vilten. Dit is een pijnlijk proces, omdat de geklitte vacht aan de huid gaat trekken. Wanneer je in een vergevorderd stadium van slechte vachtverzorging bent kunnen er zelfs smetplekken en hotspots ontstaan. Dit zijn ontstekingen aan de huid die kunnen zorgen voor pijnlijkheid, koorts en het echt beroerd voelen van een hond, kat of konijn. Ook deze dieren zien wij helaas voorbij komen en moeten dan met een roesje geschoren worden. Kortom; het is dus erg belangrijk om een goede vachtverzorging te handhaven. 

 

Onze assistente Romyell is trimster en heeft tevens ook een eigen trimsalon: de Groom Saloon. Zij geeft een aantal tips: 

 • Zorg voor de juiste kammen/borstels. 

 • Borstel uw dier (vooral de langharige rassen) dagelijks om klitten te voorkomen. 

 • Gebruik de juiste shampoos. 

 • Zorg ervoor dat u tijdig een afspraak maakt bij de trimsalon voor uw hond of kat. Uit ervaring weet ze dat het momenteel erg druk is en er lange wachtlijsten kunnen ontstaan bij het niet tijdig inplannen.  

 

Niet alleen honden hebben een juiste vachtverzorging nodig, maar ook bepaalde langharige katten, konijnen en knagers hebben correcte vachtverzorging nodig. Voor de konijnen en knaagdieren kunnen jullie tevens ook bij Romyell terecht. Zo maken onze eigen huisdieren ook graag gebruik van een fijne Spa behandeling bij Romyell, zoals: Tibetaan Pebbles van Marleen en cavia Lancelot van Mirthe. Zie de bijgevoegde foto.  

 

Vanuit een andere invalshoek bekeken; wanneer uw dier last heeft van huidproblemen, bijvoorbeeld: allergieën, acne, geïrriteerde teentjes of rode/gevoelige huid is een correcte vachtverzorging ontzettend belangrijk. Huid en vacht zijn met elkaar in balans en wanneer een van de twee verstoord raakt kan dit problemen met zich meebrengen. Heeft u vragen of twijfels over de vacht en/of huid van uw huisdier? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.  

 

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05