Patiënt van de maand Mei

Dit is Drew, onze bijzondere patiënt van de maand Mei 2021! Waarom Drew onze bijzondere patiënt is leest u hieronder. 
 
Op 3 Mei was het Drew zijn 'grote' dag. Hij werd naar de kliniek gebracht, omdat hij gecastreerd moest worden. Nu zult u denken; een castratie, dat is toch niet zo bijzonder!? Dat klopt, maar de castratie van een rat is wel bijzonder. Er zijn meerdere redenen waarom dit bijzonder is en daarin zal ik u onderstaand meer over vertellen.
 
Een rat als patiënt zien we naar verhouding een stuk minder vaak dan zijn knaag collega's de hamster en cavia. Maar gelukkig hebben wij een aantal erg leuke en gemotiveerde ratten eigenaren, zo ook die van Drew. Dit maakt het bezoek van de ratjes toch altijd extra leuk. Daarbij is het narcoserisico van een rat hoger. Zo'n 'simpele' ingreep wordt daardoor gelijk een stuk gecompliceerder. Hierin zijn een goede voor en nabereiding erg van belang. Hierin zorgen we er altijd voor dat ze van te voren extra zuurstof krijgen (door middel van een zuurstofkooi), tijdens de operatie en na die tijd. Dit verkleint de kans op complicaties. Daarbij wordt er op de gram nauwkeurig narcose uitgerekend voor Drew, zodat hij niet te veel of te weinig toegediend krijgt. Gelukkig heeft Drew dit alles goed doorstaan en werd hij na zijn operatie al vlug weer wakker.
Om ervoor te zorgen dat Drew zich na de operatie ook comfortabel blijft voelen heeft hij pijnstilling mee gekregen om hem te ondersteunen en kan Drew als gecastreerde man weer terug naar huis.
 
Inmiddels is Drew weer helemaal de oude en goed hersteld van zijn operatie. Heeft u ook lieve, leuke, kleine knager en heeft u hier vragen over? Schroom dan niet om contact met ons te leggen! 
 

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05