Patiënt van de maand Juni

Iedereen in onze kliniek kent de eigenaar van Aika en op 3 Juni heeft zij wederom gebeld om gebruik te maken van onze diensten. Dit keer om een drachtfoto te laten maken van Aika want ze was bijna 9 weken drachtig. Zo gezegd, zo gedaan en op 10 Juni was dan daar het moment. Er waren in ieder geval 5 foetussen te zien. Kunt u ze ook allemaal tellen?

Aika is onderdeel van Miracle Doodles en zij weten als geen ander dat fokken van een nestje niet 'zomaar' gaat. Je moet bezig met voorbereidingen, gezondheid van de teef en alle administratieve zaken die erbij horen. Een voorbeeld hiervan is dus het laten maken van een röntgenfoto (of echo), zodat je weet wat er te wachten staat. Natuurlijk kan het altijd zo zijn dat er toch meer of minder puppy's geboren worden dan op de röntgen gezien wordt. Soms liggen er namelijk wat pups ‘dubbel’ of verstopt achter organen van de teef. 
Administratieve zaken zoals het tijdig regelen van een UBN-nummer, aanvragen van paspoorten en eventuele vaccinaties moeten ruim van te voren aangevraagd worden. Maar natuurlijk ook de voorbereidingen thuis, zoals een goede werpkist met voldoende warmte en rust voor de teef. Aika kwam hierin niets tekort en aan alles werd gedacht.

 

Op 13 Juni was het dan zover! Aika is bevallen van 5 pups, waarvan 4 teven en 1 reutje. Moeder en pups maken het goed en inmiddels zijn ze al ruim 4 weken oud. Ze hebben hun eerste ontwormingsmiddel ook al gehad.
Geef nou eens eerlijk toe? Wie wordt er nu niet blij van geboortenieuws! Daarom zetten we Aika dus graag even in het zonnetje!

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05