Bijzondere Patiënt Mei

Bolle – Bijzondere Patiënt Mei

Ruim twee jaar geleden kwam Bolle voor het eerst met klachten aan zijn linker voorpoot bij de dierenarts. Hij liep kreupel en had een enorme zwelling onder zijn linker elleboog en belastte de voorpoot totaal niet. Hij is toen nadat er röntgenfoto’s gemaakt zijn naar huis gegaan met medicatie en moest een week later op controle komen. Een week later kon hij de poot weer goed belasten en had hij alleen bij het rennen nog wat last.

Negen maanden geleden kwam Bolle echter opnieuw terug met klachten aan zijn linker voorpoot. Hij had weer een enorm dikke poot ter hoogte van het ellebooggewricht (Drie keer dikker dan zijn rechtervoorpoot) en koorts zonder duidelijke aanleiding. Hij ging toen opnieuw naar huis met medicatie. Door de antibiotica en pijnstillers ging het wel beter, maar de klachten bleven aanhouden. Twee weken later kwam Bolle opnieuw voor controle langs.

Toen hebben we besloten om onder narcose opnieuw röntgenfoto’s te maken.  Deze foto’s zijn doorgestuurd naar een radiologisch specialist voor een extra beoordeling. We hebben op advies van de specialist het bot aangeprikt om uit te sluiten dat er geen sprake van een bottumor zou zijn. Een paar dagen later volgde de uitslag: het was gelukkig geen tumor, maar ten gevolge van een heftige ontsteking waren er ernstige botveranderingen opgetreden. Ernstige artrose. Bolle moest vervolgens levenslang pijnstillers krijgen.

Bolle heeft het een paar maanden goed gegaan op de pijnstillers, echter kreeg hij twee maanden geleden ondanks de pijnstillers toch weer flink last van zijn voorpoot. Hij is toen opnieuw op controle geweest en bleek dat zijn bespiering van zijn linker voorpoot helemaal weg was. Bolle liep namelijk al een tijdje alleen op zijn rechter voorpoot. We hebben met de eigenaar gesproken over een eventuele pootamputatie. Dit leek ons de beste behandeling omdat Bolle zijn linker voorpoot helemaal niet meer functioneerde, ondanks de extra zware pijnstilling.

Drie weken geleden was het dan zover; Bolle kwam voor zijn pootamputatie. Een hele spannende dag voor Bolle en zijn eigenaar. Na een paar uur werd de eigenaar gebeld dat Bolle weer wakker was en de operatie geslaagd was. Een paar dagen na de operatie kwam Bolle op controle en hij kwam alweer kwispelend en vrolijk de spreekkamer binnen wandelen.

Nu drie weken later gaat het fantastisch met Bolle! Hij voelt zich met zijn acht jaar weer als een jonge, vrolijke pup en kan alweer een paar kilometer naast de fiets rennen!

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05