Patiënt van de maand Mei

Mieneke (poes) en Melle (kater) zijn twee Europese kortharen van 2 jaar oud. Al van kitten af aan zien wij deze twee leukerds in de kliniek. In de maand mei zijn ze langs geweest voor hun 'APK' (jaarlijkse vaccinatie).  Maar waarom is dit nu zo bijzonder zult u wellicht denken? Wij willen ze graag als goed voorbeeld gebruiken. Het is, zoals U mogelijk gemerkt hebt, erg druk in de kliniek. Mensen gaan op vakantie/dagjes weg en de dieren gaan mee, blijven thuis of gaan naar het pension. De maanden mei, juni, juli en augustus zijn als gevolg daarvan bij ons altijd enorm druk op de kliniek. Omdat we elke dag graag ruimte willen overhouden om zieke dieren en spoedgevallen te kunnen behandelen en omdat we graag iedereen goed willen kunnen helpen, is daarom het tijdig inplannen van een vaccinatie-afspraak zeer zeker aan te raden. Dit voorkomt teleurstelling en u kunt met een gerust gevoel genieten van uw vakantie of dagjes uit. De eigenaar van Mieneke en Melle heeft tijdig met ons gebeld en daarom kon de afspraak binnen de verloop termijn gezet worden.  

  

Tijdens het consult is het duo nagekeken. Denk hierbij aan het beluisteren van hart en longen, wegen etc. Melle wordt door de arts beoordeeld als een mooie gespierde kater, die keurig op gewicht is! En dit zien wij natuurlijk graag. Gelukkig zijn er ook bij Mieneke geen klachten of bijzonderheden en is zij ook gezond verklaard. Deze gezondheidscontrole is tevens ook een voorwaarde, want dieren mogen alleen gevaccineerd worden als er door een   dierenarts beoordeeld is dat ze gezond zijn. 
               
 
Wij brengen als extra service onze klanten op de hoogte van het herhalen van de vaccinatie, maar houd er rekening mee dat u uiteindelijk zelf verantwoordelijk bent voor het inplannen ervan. Mocht de enting van uw dier nu bijvoorbeeld net verlopen in uw (aankomende) vakantie, zorg er dan zelf voor dat de enting voor de tijd gezet wordt.  
Denk er ook aan dat voor het buitenland aanvullende vaccinaties (Rabiës) en/of ontworming verplicht (kunnen) zijn. Ditzelfde geldt voor honden en kattenpensions. Informeer hier dus naar bij het dierenpension en check op de volgende website de invoereisen per Europees land https://www.licg.nl/invoereisen-per-land-europa/. Overigens kunt u op deze website ook  informatie vinden over invoereisen per land buiten Europa.  

Mocht u toch nog aanvullende vragen hierover hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. 

  

Wij hopen in ieder geval Mieneke en Melle volgend jaar weer in goede gezondheid bij ons op de kliniek te zien en waarderen het enorm dat wij dit duo al vanaf begin af aan als klant hebben, want ze zijn toch echt wel héél erg leuk! 

 

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
  • Ma
    08.30 - 18.30 uur
  • Di
    08.30 - 18.30 uur
  • Wo
    08.30 - 18.30 uur
  • Do
    08.30 - 18.30 uur
  • Vrij
    08.30 - 18.30 uur
  • Za
    Gesloten
  • Zo
    Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05