Patiënt van de maand Mei 2024

Sky is een Europees Korthaar dame van 8 jaar oud. Al een flinke periode heeft zij te maken met een vervelende wond op haar rug. Meerdere therapieën zijn inmiddels ingezet, maar echt baten mocht het helaas niet. Dit is natuurlijk erg vervelend voor Sky, maar ook voor de eigenaar. Je wilt immers zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is met je huisdier, maar soms is het een ware zoektocht.

Een aantal maanden terug zijn er huidbiopten genomen en ingestuurd naar een extern laboratorium. De uitslag hiervan is dat Sky een allergie heeft, waardoor deze wond maar niet ging helen. Gelukkig zijn we erachter en kunnen we Sky op het pad naar herstel zetten. Om dit onder controle te krijgen is er gestart met een hypoallergeen dieet in combinatie met een (tijdelijke) corticosteroïde injectie om de huid tot rust te brengen.
Het hypoallergene dieet is een voeding waarbij je niets anders kunt of mag geven. De eiwitten in deze voeding zijn als het ware in stukjes geknipt, waardoor het lichaam niet meer de mogelijkheid heeft om erop te reageren. Hierin geldt dus ook geen snoepjes, lekkernijen of andere zaken en dit vergt inzet van de eigenaar.  Gelukkig wordt dit goed opgepakt bij Sky en daar zijn we heel blij om. Inmiddels zit ze al een flink aantal weken op het hypoallergene dieet en is haar wond nog steeds in het genezingsproces. Zo zien we maar weer dat diagnose en genezing soms echt tijd en energie kosten van alle betrokken partijen.

Een aantal dagen terug hebben we nog een leuke update gekregen van de eigenaren dat het goed gaat met Sky en dat ze niet meer aan haar wond likt of krabt. Ze gaat weer een poesheerlijk leven tegemoet. Is het geen prachtige kattendiva?

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05