Blog April

Afbeelding met tekst, lucht, vlag, blauw

Automatisch gegenereerde beschrijving 

Dit hierboven is, zoals u ziet, de Oekraïense vlag. Graag zouden wij in de maand April de vluchtelingen en hun huisdieren willen benoemen als bijzondere patiënt van de maand April. De vreselijke oorlog is natuurlijk iets wat vele mensen bezig houdt en het voelt erg dichtbij. Hier op de kliniek hebben wij al verschillende vluchtelingen met hun huisdieren mogen helpen. Graag leggen we aan u uit hoe ook wij ons steentje bijdragen. 

 

Om een huisdier mee te mogen nemen de grens over zijn er wettelijk gezien natuurlijk een aantal verplichtingen. Denk hierbij aan de juiste vaccinaties, chip, paspoort, etc. Maar wanneer je hals over kop je eigen land moet verlaten vanwege oorlog, worden deze dingen soms niet 100% correct uitgevoerd.  Wij als Dierenkliniek Enschede hebben een Care Fund voor Oekraïense vluchteling huisdieren. Dit houdt in dat zij bij ons kunnen komen om wettelijk gezien, maar ook voor onze eigen gezondheid (Oekraïne is helaas niet rabiës-vrij) alles in orde te krijgen om hier legaal te mogen blijven met hun dieren. Tevens is dit ook om een veilige terugreis naar Oekraïne te kunnen waarborgen voor de huisdieren.  
Ze worden onderzocht door de dierenarts en de nodige administratie (paspoort, chip en vaccinaties) wordt in orde gemaakt. Tevens wordt er beoordeeld door ons als deskundigen of het dier een risico vormt voor Rabiës, maar gelukkig zijn we die nog niet tegen gekomen. Daarbij werken we ook samen met het Idexx VetMed laboratorium voor titerbepalingen van de Rabiës. Dit is vooral belangrijk voor de huisdieren als ze op door- en/of terugreis gaan. Wij merken dat de vluchtelingen ons erg dankbaar zijn en wij als kliniek vinden het dan ook fijn dat we met het Care Fund de mensen en hun huisdieren kunnen en mogen helpen.  

 

Als kliniek hebben wij ook een meldplicht richting de NVWA als hier een Oekraïens huisdier op consult komt. Alle gegevens van het huisdier dienen gemeld te worden. Op deze manier kan de overheid inzicht houden over de hoeveelheid huisdieren en ook op de wettelijke verplichtingen die een vluchteling heeft om het huisdier hier legaal te houden. Natuurlijk hopen wij net als ieder ander dat de oorlog snel stopt en de rust wederkeert. Tot die tijd blijven we de vluchtelingen en hun huisdieren graag helpen.  

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05