Patiënt van de maand Maart

Op 16 Maart werd onze dierenarts gebeld in de spoeddienst dat het helaas niet goed ging met James. Hij bleef steeds persen, maar er kwam geen urine uit. Daarbij was hij ook erg onrustig en had ook gebraakt. Er werd besloten dat het verstandig was om met hem langs te komen.  James had al een verleden met prostaatproblemen en mede daarom wilden we een katheter zetten, zodat hij snel verlichting zou krijgen. (De urine loopt er dan uit via de katheter.) Helaas viel dit plan snel in het water, omdat de katheter vastliep in de plasbuis. Verder onderzoek werd opgestart en al snel bleek uit een röntgenfoto dat de plasbuis van James verstopt zat met steentjes. Daarbij zat ook zijn blaas vol met gruis (de witte puntjes op het echobeeld. Zie foto hieronder). James kon dus met geen mogelijkheid plassen en dit moest echt zo snel mogelijk opgelost worden, omdat het anders een nare afloop kon krijgen. 

 
 
 

Diezelfde nacht werd James nog geopereerd, want de eigenaren van James wilden het allerbeste voor hem. Er werd een urethrostomie uitgevoerd. Dit houdt in dat er nieuwe opening wordt gemaakt om doorheen te kunnen plassen. Het is een pittige operatie en hij werd natuurlijk ondersteund met infuus en de nodige medicatie om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Tijdens deze operatie zijn ook de stenen die zijn plasbuis blokkeerden verwijderd en deze werden opgestuurd naar het laboratorium om erachter te komen welk soort stenen het waren. Gelukkig heeft James de operatie goed doorstaan en werd hij vlot wakker in de zuurstofkooi en erna hebben we direct de eigenaren op de hoogte gebracht.  
De volgende dag bleef hij hier nog bij ons in de kliniek om in de gaten gehouden te worden. Aan het einde van die volgende dag mocht hij naar huis, want James maakte het naar omstandigheden goed. Wel kregen de eigenaren instructies mee naar huis waar ze op moesten letten, welke medicatie er gegeven moest worden en hoe er omgegaan moest worden met de katheter. Deze moest namelijk nog even in blijven zitten, zodat de nieuwe plasbuis goed kon gaan helen.  

 

Op 18 Maart zagen we James terug en hij had toen zelf zijn katheter al uit geplast. Tijdens de controle hier op de praktijk concludeerde de arts dat het goed ging met James. Erna volgende nog een aantal controles en het gaat inmiddels helemaal goed met James. Zelfs zijn jaarlijkse APK (vaccinaties) zit er alweer op. Wij vinden het ontzettend fijn dat James alles goed heeft doorstaan en dat hij zulke liefdevolle baasjes heeft die alles voor hem doen, hij heeft het maar getroffen! 

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
  • Ma
    08.30 - 18.30 uur
  • Di
    08.30 - 18.30 uur
  • Wo
    08.30 - 18.30 uur
  • Do
    08.30 - 18.30 uur
  • Vrij
    08.30 - 18.30 uur
  • Za
    Gesloten
  • Zo
    Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05