Patiënt van de maand Oktober

Bijzondere patiënt van de maand Oktober

Dit is Joep, onze bijzondere patiënt van de maand Oktober 2021! Waarom Joep onze bijzondere patiënt is leest u hieronder.

Joep is een 8 jarige voedster. In oktober was het weer tijd voor haar jaarlijkse vaccinatie en gezondheidscheck. Het klinisch onderzoek was helemaal in orde, maar toch had de dierenarts iets gevoeld in haar buik. Het was een soort verdikking van ongeveer 3 cm. Dit kán iets onschuldigs zijn, maar ook een vervelende oorzaak hebben. Om erachter te komen wat dit zou kunnen zijn kan er een echo gemaakt worden. De eigenaren van Joep hebben al jaren konijnen en zijn ook zeker gemotiveerd om verder onderzoek te doen. Zo gezegd, zo gedaan.

De volgende dag kwam Joep opnieuw langs en werd er een echo gemaakt. Tijdens het echo-onderzoek moest Joep op haar rug liggen en werd haar buikje kaal geschoren. Ze liet dit keurig toe en je kon duidelijk merken dat ze een erg tam konijn is.
De hele buik van Joep is onderzocht, van blaas tot milt en van maag tot nier. Er is absoluut veel in beeld te brengen via een echo. En nu het meest spannende gedeelte, de verdikking.
Jullie raden nooit wat we gevonden hebben: vet! De verdikking was vet, Joep heeft dus gewoon wat extra reserves en er was niet ernstigs aan de hand.

Gelukkig kan Joep voorlopig blijven genieten van haar lekkere maaltjes en hopen we haar volgend jaar in goede gezondheid terug te zien met misschien iets minder vetjes.

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05