Patiënt van de maand Oktober

Trimsalon

Wellicht heeft u het al een aantal keer voorbij zien komen, maar sinds de late zomer van 2022 hebben wij onze trimsalon heropend en hier zijn wij erg blij mee! Trimsters Yvonne en Sanne vinden het altijd een feestje en dus bijzonder om uw hond weer helemaal te laten stralen. Daarom zijn ook alle honden welkom in de trimsalon van Dierenkliniek Enschede. Van groot tot klein, van knippen tot plukken en van jong tot oud!
Graag leggen wij nog graag uit wat het belang van trimmen is, want dit moet wel zorgvuldig en met de juiste kennis gedaan worden.

 

Yvonne en Sanne zijn beiden gediplomeerd trimsters en beschikken daardoor over de juiste kennis om uw hond zo goed mogelijk te kunnen verzorgen. Voorafgaand zal u altijd met een van de dames kunnen spreken over uw wensen en wat u juist wel of niet gedaan wilt hebben. Elke hond is anders en zo ook elke vachtsoort en behandeling. Daarom wordt er ook gekeken naar de vacht, de huid, de oren, nagels en de anaalklieren. Aan de hand hiervan wordt er beoordeeld welke trimbehandeling gestart wordt en welke shampoo er gebruikt wordt tijdens het wassen van uw hond. Zoals ook eerder aangegeven zitten ook het knippen van de nagels en/of het legen van de anaalklieren in bij de trimbehandeling en geef dit dus ook vooral aan als u wilt dat hier naar gekeken wordt.
Een goede vachtverzorging is ook zeker belangrijk voor de gezondheid van uw hond, want klitten kunnen trekken aan de huid, hotspots kunnen zich ontwikkelen of vervelende parasieten kunnen er hun huis van maken. En hier valt onze passie voor honden (dieren) dan ook samen.  Hierdoor kunnen trimsters, paraveterinairen en artsen ook samenwerken. Mocht er bijvoorbeeld wel een gezondheidsprobleem gezien worden of een vervelende plek ontdekt, dan zitten we dicht bij 'elkaars vuur'. Maar dit geld natuurlijk ook andersom, wanneer de paraveterinair of arts een vraag over de juiste te gebruiken shampoo heeft of als er getwijfeld wordt over een trimbeurt. Natuurlijk zal een eventuele behandeling in overleg met u gestart worden.
Yvonne en Sanne zijn beide rustige en liefdevolle dames en proberen uw hond het zo comfortabel mogelijk te maken. Natuurlijk wordt er tussendoor ook veel geknuffeld en proberen zij de ervaring zo positief mogelijk te laten verlopen. Op de bijgaande foto ziet u een aantal honden die al zijn geweest voor hun behandeling en weer helemaal fris en stralend naar huis zijn gegaan. Denkt u aan de feestdagen die eraan komen? We willen dan natuurlijk allemaal dat onze viervoeter er keurig bij loopt! Heeft u toch nog meer vragen, wilt u een kennismaking of afspraak? Neem dan contact met ons op!

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05