Bijzondere Patiënt September

Murphy - Bijzondere Patiënt September

Drie maanden geleden kwam Murphy voor het eerst bij ons in de kliniek. Hij nieste al een hele tijd bloed en de eigenaar wou hem graag even na laten kijken. De dierenarts onderzocht Murphy en zijn neus was mooi schoon, echter had hij in zijn linkeroor veel massa’s (bultjes), onregelmatigheden en veel oorsmeer. Ook had hij veel jeuk aan zijn oor. De dierenarts dacht aan een chronische oorontsteking. Eventueel zou de basis van zijn oor ook een tumor kunnen zijn maar dit kon ook ontstaan zijn door het regelmatig krabben. Murphy kreeg oordruppels mee en moest tien dagen later op controle komen.

Bij de controle waren de oren veel rustiger, echter zaten de massa’s er nog wel. We hebben toen foto’s gemaakt van het oor en een maand later zou de eigenaar opnieuw foto’s sturen. Zo konden we in de gaten houden of de massa’s zouden groeien, het zouden namelijk zoals eerder besproken tumoren kunnen zijn. Echter, na een paar dagen werden de bultjes erger en kwam Murphy opnieuw op controle. We hebben toen besloten om biopten te nemen om te kijken wat voor een bultjes het waren.

Daarna volgde de uitslag. Helaas waren het kwaadaardige tumoren. Het advies is dus om de gehele gehoorgang te verwijderen. Echter moesten er daarvoor röntgenfoto’s gemaakt worden om te kijken of er geen uitzaaiingen waren in de rest van het lichaam.

Een paar dagen later zijn er röntgenfoto’s gemaakt en gelukkig waren er geen uitzaaiingen. Murphy kon dus geopereerd worden. Zijn linkeroor + gehoorgang gaat verwijderd worden. In het rechteroor zit ook een massa, hiervan worden tijdens de operatie ook biopten genomen om te kijken of dit ook een kwaadaardige tumor is.

Vervolgens volgde de operatie van Murphy, een spannende dag! De operatie en narcose verliepen voorspoedig en Murphy werd goed wakker. Zijn linkeroor en gehoorgang is verwijderd en er is een drain geplaatst. Murphy moest nog wel een nachtje blijven ter observatie. De volgende dag mocht Murphy ’s avonds weer naar huis. Thuis moest de antibiotica kuur en pijnstilling voortgezet worden.

Drie dagen later kwam hij voor controle en ging het super. De wond was droog, niet rood of gezwollen, geen wondvocht. En ook heel belangrijk: Murphy was blij! Ook hadden we toen de uitslag van de biopt die van het rechteroor genomen was: gelukkig was die massa niet kwaadaardig!

Na tien dagen werden de hechtingen verwijderd en mocht de kap af. Echter, toen de kap af was is Murphy ‘s avonds gaan krabben aan de wond en heeft hij de wond weer geopend. Murphy moest dus de dag erna terugkomen zodat de dierenarts de wond kon inspecteren.

De dierenarts heeft de volgende dag de wond opgeschoond. De wond zelf was gelukkig niet geïnfecteerd en de wond is weer dicht gehecht. Drie dagen later volgde opnieuw een controle. Murphy doet het goed, zit niet aan de korst/wond. De wond zag er ook goed uit. Vandaag kwam Murphy opnieuw voor controle. De wond is genezen en het gaat goed met Murphy!

   

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05