Patiënt van de maand September

Bijzondere patiënt van de maand September

Dit is Wilan, onze bijzondere patiënt van de maand September 2021! Waarom Wilan onze bijzondere patiënt is leest u hieronder.

Wilan is een Jack Russel reu van 9 jaar oud en geniet nog volop van zijn leven. Helaas kwam hier laatst verandering in. Hij werd plots aangevallen door een grote hond. Wilan heeft zelf keurig gehandeld door gelijk onderdanig op zijn rug te gaan liggen. Helaas heeft deze andere hond hem hierdoor flink te grazen gehad op zijn buik en ribboog. Na dit incident hebben de eigenaren gelijk contact opgenomen met ons. Zoals bij alle bijtwonden is ons advies om het na te laten kijken. Het zijn immers vieze wonden vol bacteriën en door de vacht die dieren hebben kunnen sommige plekjes ongezien blijven.

Toen Wilan aangekomen was op de kliniek hebben we eerst een klinisch onderzoek uitgevoerd. Dit om kaart te brengen hoe de algemene gezondheidstoestand is. Natuurlijk hebben we ook goed naar zijn wonden gekeken en hebben zijn vacht weggeschoren om een duidelijker beeld te krijgen. Hij had 6 bijtwonden op zijn buik en flank en zijn huid was flink gescheurd en losgelaten van zijn spierlaag. Zoals eerder aangegeven zijn bijtwonden vies. Er kunnen zich op deze wijze volop bacteriën in een lichaam naar binnendringen. Om deze reden zijn er drains (een soort elastieken) door de bijtwonden heen gehaald, zodat deze bacteriën niet opgesloten raken. De viezigheid moet namelijk wel naar buiten kunnen. Wilan was ontzettend dapper en liet alle handelingen goed toe. Hij mocht naar huis met pijnstilling en antibiotica, maar wilden hem graag na 3 dagen wel weer terug zien. Op vrijdag kwam hij weer op controle. Zijn huid was bont en blauw geworden, maar gelukkig mochten zijn drains wel verwijderd worden. De wonden van Wilan moesten wel goed in de gaten gehouden worden, dus 4 dagen later volgde de laatste controle. Er werd al wat litteken gevormd en de wonden begonnen er steeds mooier uit te zien. De tijd zal voor verdere genezing moeten gaan zorgen.

Recent hebben wij nog een mail ontvangen van de eigenaren van Wilan en daarin schreven ze dat Wilan het uitstekend goet! Daar zijn wij natuurlijk erg blij om! Dus wees gewaarschuwd, ongelukken zitten in een klein hoekje en laat bijtwonden altijd controleren door een dierenarts.
 

 

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05