Bijzondere Patiënt Augustus

Muis - Bijzondere Patiënt Augustus

Eind juli kwam de eigenaar van Muis op consult bij de dierenarts. Muis rende ’s morgens naar binnen en er was direct te zien dat Muis niet zichzelf was. Ze was namelijk helemaal verstijfd en zakte door haar pootjes. De dierenarts heeft Muis onderzocht en constateerde dat er waarschijnlijk sprake was van een trauma of een pijnlijke infectie aan haar staart. Met pijnstillers en antibiotica mocht Muis weer naar huis.

Een paar dagen later hebben we röntgenfoto’s gemaakt. Muis voelde zich nog steeds niet goed. At weinig en had al 24 uur niet geplast. Op de röntgenfoto was te zien dat er geen breuk van de staart was maar dat er wel heel veel zwelling was. We hebben haar in de opname gehouden om haar te kunnen observeren. Er zou namelijk sprake kunnen zijn van een zenuwprobleem en dat ze daardoor niet kon plassen of omdat het gewoon heel erg pijnlijk was. Ook hebben een urinekatheter ingebracht om de blaas rust te geven.

We hebben daarna de staart geschoren en er bleek een flink abces te zitten. Deze heeft de dierenarts geopend en een drain geplaatst. Er was vrij uitgebreid letsel te zien aan de staart.

Een dag later: Muis is stabiel de nacht doorgekomen, heeft zelf geplast en gepoept en eet en drinkt zelfstandig. Ook zag de wond er op de staart goed uit. Einde van de dag mocht Muis naar huis en thuis moest de kuur antibiotica en pijnstilling voortgezet worden.

Een paar dagen later kwam Muis voor controle en ging het toch weer wat slechter. Er kwam weer wat wondvocht uit de wond, ze was weer pijnlijker en at weer slechter. Er is toen besloten om Muis weer op te nemen. Muis heeft een extra pijnstiller gekregen en er is nat verband om de wond gedaan om te kijken of zo de ontsteking eruit te halen was. Het verband is toen regelmatig vervangen.

Een dag later was de zwelling een stuk minder, was Muis minder pijnlijk en heeft ze weer zelf gepoept en geplast.  Die avond heeft de dierenarts opnieuw contact gehad met de eigenaar. Muis was stabiel, echter was er een kans dat de staart geamputeerd moest worden indien de wond niet voldoende verbeterde.

Een dag later is besloten om de staart van Muis te amputeren. De wond verbeterde onvoldoende en bleef te pijnlijk. Die zelfde dag is Muis geopereerd en ’s avonds mocht ze al weer naar huis. Operatie is goed gegaan en Muis was al weer goed wakker.

Een paar dagen later kwam ze voor controle en zag de operatie wond er al goed uit en was het goed aan het genezen. 10 dagen na de operatie volgde de laatste controle en de wond was helemaal genezen! Muis gaat nu zonder staart door het leven, maar red zich er prima mee en heeft geen pijn meer!

   

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05