Patiënt van de maand Juli

Patiënt van de maand Juli

Dit is Luffy, onze bijzondere patiënt van de maand Juli 2021! Waarom Luffy onze bijzondere patiënt is leest u hieronder.

Luffy is een ontzettend lieve kater van 2 jaar oud. Begin Juli is hij voor het eerst langs geweest omdat hij had gebraakt en ook sloom was. Dit is natuurlijk niet fijn en er werd een afspraak ingepland om Luffy te onderzoeken.
Helaas voelde hij zich niet beter met medicatie en is er besloten om verder onderzoek te gaan doen. Luffy werd opgenomen in de kliniek en er zijn een infuus en neussonde geplaatst. Zoiets wordt gedaan zodat je rechtstreeks in de bloedvaten vocht kan toedienen en een dier kan voeren met sondevoeding. Luffy at namelijk niet zelfstandig. Uit het bloedonderzoek kwam naar voren dat Luffy een kalium tekort had en dit is gecorrigeerd. Dieren kunnen zich hier namelijk heel slecht van voelen.
 
Toch bleef lieve Luffy een grote puzzel voor ons, wat is er precies aan de hand? De dierenarts heeft ondertussen ook telefonisch contact gelegd met een specialist van de Universiteitskliniek van Utrecht. Dit om advies te vragen en om erachter te komen wat het beste behandelplan voor Luffy zou zijn. Er zijn namelijk een aantal differentiaal diagnoses die bij de symptomen van Luffy zouden kunnen passen.
In overleg met de eigenaren is uiteindelijk besloten om hem door te sturen naar de Universiteitskliniek van Utrecht. Hier hebben ze namelijk een Intensive Care met 24 uurs zorg en verdere onderzoeksmogelijkheden. Voor Luffy en de eigenaren is dit natuurlijk heel heftig en een hele onderneming. Ook daar bleef het voor de artsen een raadsel wat nu de exacte oorzaak is dat Luffy zich slecht voelt. Er zijn daar aanvullend nog onderzoeken gedaan, zoals: echo, aanvullend bloedonderzoek en cytologie.
Acuut nierfalen en een liquothorax zouden de oorzaak van dit alles kunnen zijn.
Na een aantal dagen in de opname stabiliseert Luffy zich en word hij ontslagen in Utrecht. Wel gaat hij naar huis met medicatie en is er een vitamine B12 tekort gediagnostiseerd. Hierdoor staat Luffy nog wekelijks bij ons onder behandeling.

Gelukkig is Luffy weer thuis en kan hij weer gaan genieten van zijn kattenleven. Wij hebben respect voor de eigenaren, die zo'n grote motivatie hebben in de behandeling van Luffy. Natuurlijk hopen wij dat hij gezond blijft en wanneer hij is uitbehandeld willen we hem allen terug zien in goede gezondheid!

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05