Dierenkliniek Enschede 053 - 430 58 05
Dierenkliniek Enschede - Hengelosestraat 053 - 430 58 05

Wij zijn open voor alle zorg voor uw huisdier. Lees hier onze volledige maatregelen!

Dier en Zorg Plan

Met goede zorg een leven lang gezond

U kunt zich vanaf 1 juli 2021 aanmelden voor het Dier en Zorg Plan. 

In het Dier en Zorg Plan staat de gezondheid van uw huisdier centraal. Door uw hond en/of kat goede preventieve zorg te bieden voorkomt u dat ze ziek worden. U houdt parasieten buiten de deur, beschermt uw huisdier tegen besmettelijke dierziekten en door de gezondheidscontroles bespaart u niet alleen geld maar mogelijk ook leed bij uw huisdier. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Met een vast bedrag per maand is uw huisdier verzekerd van de beste preventieve zorg en daarnaast bespaart u ook nog eens veel geld op uw dierenartskosten.

Met het Dier en Zorg Plan wordt u volledig ontzorgd. De automatische herinneringen zorgen ervoor dat uw huisdier op het juiste moment de beste preventieve zorg krijgt.

Bespaar op de vaste dierenartskosten

In het Dier en Zorg Plan Basis pakket heeft u recht op:

 • Gezondheidscontrole door uw dierenarts​ 
  Om de gezondheid van uw huisdier goed in de gaten te houden wordt uw huisdier twee keer per jaar onderzocht door uw dierenarts. De dierenarts voert een algemeen lichamelijk onderzoek uit. Dit onderzoek bestaat onder andere uit het controleren van het gebit, ogen, oren, vacht en op ectoparasieten zoals vlooien en/of mijten. Tijdens één van de gezondheidscontroles zal de dierenarts, indien gewenst, de jaarlijkse vaccinatie en eventuele aanvullende vaccinaties toedienen zodat uw huisdier weer een jaar beschermd is tegen gevaarlijke ziekten!
   
 • Jaarlijkse basisvaccinatie  
  Een keer per jaar wordt tijdens één van de gezondheidscontroles de gewenste vaccinatie toegediend. Het is belangrijk om uw huisdier tegen levensbedreigende ziekten te beschermen. Ieder jaar krijgt uw hond de kleine cocktail, een vaccinatie tegen de ziekte van Weil en iedere drie jaar de grote cocktail, tegen de ziekte van Weil en DHP (Distemper, Hepatitis en Parvo). Katten worden jaarlijks gevaccineerd tegen kattenziekte, en eens per drie jaar tegen kattenziekte én niesziekte.
   
 • Ontwormen 
  Ontworming doen we op maat! De richtlijn is 4 keer per abonnementsjaar, afhankelijk van het individuele huisdier. De frequentie kan dan ook variëren.
  Hiervoor worden de ESCCAP-normen gehanteerd. De producten voor de ontworming worden door uw dierenkliniek bepaald. Voor meer informatie, neem contact op met uw dierenkliniek.
   
 • Vlooien- en/of tekenbehandeling
  Preventief handelen tegen vlooien en teken is uiterst belangrijk. Vlooien en teken kunnen bijvoorbeeld huidproblemen bij uw huisdier veroorzaken en ziekten verspreiden. Uw dierenarts adviseert u graag welk product u het beste kunt gebruiken. De frequentie van deze behandelingen is afhankelijk van de gebruikte producten. De producten worden per individueel huisdier beschikbaar gesteld voor één abonnementsjaar.
   
 • Afspraak met paraveterinair (dierenartsassistent)
  Voor een aantal preventieve behandelingen wordt u geholpen door de  paraveterinair van uw dierenkliniek. Hiervoor dient een afspraak gemaakt te worden in de kliniek
  Er geldt geen maximale frequentie voor de afspraken bij een paraveterinair.

  Tijdens deze afspraak zullen onder andere, indien gewenst, onderstaande preventieve handelingen uitgevoerd worden:
  - Nagels knippen
  - Gebitscontrole
  - Voedingsadvies
  - Overig: Tijdens de afspraak bij de paraveterinair kunnen overige preventieve onderwerpen besproken en/of uitgevoerd worden.
 • Geselecteerde voeding
  De beste voeding voor een aantrekkelijke prijs. Met het Dier en Zorg Plan krijgt u korting op geselecteerde voeding. Deze korting wordt berekend over het aankoopbedrag van de geselecteerde voeding die uw dierenkliniek aanbiedt. De korting heeft betrekking op zowel onderhoudsvoeding als specifieke dieetvoeding.

Liever het Dier en Zorg Plan Plus pakket?*

Met het Dier en Zorg Plan Plus pakket krijgt u naast de genoemde behandelingen extra kortingen aangeboden, zoals:

 • Aanvullende vaccinaties 
  Met het Dier en Zorg Plan Plus pakket krijgt u korting op verschillende aanvullende vaccinaties zoals Bordetella bronchiseptica, hondsdolheid (rabiës) en/of besmettelijke hondenhoest (kennelhoest). Deze aanvullende vaccinaties beschermen uw huisdier extra tegen gevaarlijke ziekten, bijvoorbeeld als uw huisdier naar een pension of het buitenland gaat. De korting is afhankelijk van de keuze van uw dierenkliniek.
 • Gebitsreiniging
  De gebitsreiniging wordt eenmaal per abonnementsjaar aangeboden. Niet inbegrepen zijn de met gebitsreiniging verband houdende kosten van narcose, eventuele extracties, röntgenfoto’s en medicatie.
 • Preventief urineonderzoek
  Bij het urineonderzoek wordt gekeken naar het soortelijk gewicht, eiwit, glucose, zuurgraad en naar het sediment in de urine van uw huisdier. Door dit onderzoek kan een infectie, blaasgruis en/of suikerziekte in een vroeg stadium ontdekt worden.
  De korting en onderzoeksmethode is afhankelijk van uw dierenkliniek.
 • Algemeen bloedonderzoek 
  Bij het bloedonderzoek kunnen afwijkingen, zoals bijvoorbeeld nier- en leveraandoeningen, tijdig worden gesignaleerd. De korting en methode is afhankelijk van uw dierenkliniek.

Het Dier en Zorg Plan is geen verzekering

Het Dier en Zorg Plan biedt de beste preventieve zorg. Alle curatieve zorg maakt geen deel uit van het Dier en Zorg Plan. Onder curatieve zorg wordt verstaan: zorg die een genezende werking beoogt. Voor curatieve zorg biedt de Evidensia Dierenverzekering de uitkomst. Kijk voor meer informatie op www.evidensiaverzekering.nl.

Maandelijkse abonnementskosten

 • Kat Basis - €13,50

 • Hond Basis - €15,95

 • Kat Plus - €23,50

 • Hond Plus - €25,95

Juiste prijs per kliniek

*De kortingen, producten en opties die zijn inbegrepen bij de betreffende abonnementsvorm, kunnen per dierenkliniek verschillen. Vraag aan de balie van uw dierenkliniek of kijk op www.dierenzorgplan.nl welke pakketinhoud en/of extra's het Dier en Zorg Plan u kan bieden.

U kunt zich vanaf 1 juli 2021 aanmelden voor het Dier en Zorg Plan. 

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  8.30 - 19.30 uur
 • Di
  8.30 - 18.30 uur
 • Wo
  8.30 - 19.30 uur
 • Do
  8.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  8.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05

Dierenkliniek Enschede - Hengelosestraat

Terug
 • Ma
  Gesloten
 • Di
  Gesloten
 • Wo
  Gesloten
 • Do
  Gesloten
 • Vrij
  Gesloten
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten
Terug

Vind ons hier:

Hengelosestraat 290 7521 AM Enschede Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps