Vervelende grasaren!

Vervelende grasaren!

Vorige week kwam Beau langs op de praktijk. Ze had last van haar rechter voorpoot, deze was pijnlijk en ook wat opgezwollen. Om te achterhalen waar het probleem precies vandaan kwam heeft de dierenarts een echo van het gezwollen gedeelte gemaakt (zie linker foto hierboven), en daar troffen we die vervelende grasaar aan. Op de middelste foto hierboven ziet u een wit streepje aangewezen met een oranje pijl, zo ziet een grasaar er uit op de echo.

Nadat we hadden vastgesteld dat Beau een grasaar in haar ondervoet had zitten hebben we voor de volgende dag een afspraak op het operatie programma gemaakt. Die vervelende grasaar moet er zo snel mogelijk uit. Nadat Beau in slaap was gevallen hebben we onder echo-begeleiding de grasaar eruit weten te halen. Op de foto hier rechtsboven ziet u een klein wit puntje aangewezen met de groene pijl, dat was de vervelende grasaar. In totaal maar 0,11 cm groot en zoveel schade aangericht!

Gelukkig kon Beau diezelfde dag nog naar huis met medicatie om de ontsteking tegen te gaan. Inmiddels is Beau weer helemaal de oude en daar zijn wij heel blij om.

Maar wat is nu precies een grasaar?

De grasaar kom je vaak tegen in hoog doorgegroeid gras. Er zit een scherpe punt aan waardoor het door de huid van uw dier heen kan prikken. Het heeft ook weerhaken, waardoor het letterlijk het lichaam van uw dier in kan kruipen. De meest voorkomende plekken zijn tussen de tenen of in de oren. Soms merk je er aan het begin weinig van, maar vaak is het direct al een gevoelig plekje aan het worden. Hieronder ziet u een voorbeeld van een grasaar.

Als een grasaar in de oren zit zullen dieren veel gaan klapperen met hun oren en kan dit zelfs op een oorontsteking uitlopen! Op andere plekken waar de grasaar het lichaam binnendringt, uit zich dit ook vaak in een ontsteking (dik, rood en pijnlijk). Pas dus goed op als uw dier graag in grote en hoge grasvelden rent en/of rolt!

Twijfelt u of uw dier hier last van heeft? Neem dan contact op met uw dierenarts.

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
  • Ma
    08.30 - 18.30 uur
  • Di
    08.30 - 18.30 uur
  • Wo
    08.30 - 18.30 uur
  • Do
    08.30 - 18.30 uur
  • Vrij
    08.30 - 18.30 uur
  • Za
    Gesloten
  • Zo
    Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05