Bijzondere Patiënt Januari

Eddy – Bijzondere Patiënt Januari

Eddy kwam bij ons op het spreekuur omdat hij veel moest braken en sloom was. De dierenarts heeft hem onderzocht en hij is naar huis gegaan met medicatie en licht verteerbare voeding én de boodschap: indien morgen niet beter, terug komen! De volgende ochtend was Eddy niet beter en is hij op controle gekomen.

Ondanks de medicatie braakte hij nog, hij at nu niet meer en wilde nauwelijks drinken. Daarnaast was zijn buik bij het doorvoelen nu ook pijnlijk. Genoeg reden voor ons om hem op te nemen en uitgebreid onderzoek te doen.

We hebben Eddy’s bloed en urine nagekeken en aan de hand daarvan besloten om ook nog een röntgenfoto te maken. Daarop was een wit rond bolletje te zien in zijn darmen wat daar zeker niet thuis hoorde. In overleg met de eigenaren besloten we om te gaan opereren om te kijken wat er in zijn darmen zat. De operatie was geen hele makkelijke. Eddy’s darmen waren al erg dik en rood en ook zijn alvleesklier was opgezet. Logisch dat Eddy zich niet zo goed voelde! De dierenarts heeft de darm opengemaakt en er kwam een heuse stuiterbal tevoorschijn!

Omdat een darmoperatie veel risico geeft op infecties (het is toch een vies gebied met veel bacteriën die je openmaakt), hebben we Eddy een aantal dagen ter observatie in de opname gehouden. In het begin had hij het nog zwaar, maar elke dag ging het een stuk beter. Eddy’s eigenaar is een aantal keren langs geweest om lekker te knuffelen en om Eddy’s favoriete knuffeltje langs te brengen. Dat vond hij fijn!

Eddy is nu een aantal keren op controle geweest en het gaat hartstikke goed met hem! Hij is actief en heeft weer veel praatjes. En die stuiterballen… die worden voortaan ver uit de buurt van Eddy gehouden.

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05