Bijzondere Patiënt December

Bijzondere Patiënt December

Amigo is, onder begeleiding van onze voedingsconsulente, op weg naar een gezond gewicht! 

In November kwam Amigo voor zijn jaarlijkse vaccinatie bij de dierenarts. Amigo werd gewogen en er werd geconstateerd dat hij erg was aangekomen vergeleken met zijn laatste bezoek bij ons een jaar geleden.

Amigo is een jonge kater van 4 jaar met nog een heel leven voor zich en dus moeten we voorkomen dat hij problemen krijgt door zijn overgewicht. De eigenaresse deed al erg haar best met afvallen, maar schakelde nu toch onze hulp in.

Onder begeleiding van onze voedingsconsulente gingen ze aan de slag. Amigo zijn Body Condition Score werd bepaald en hij had een score van 8/9. Dit betekent voor Amigo zijn gewicht dat hij ongeveer 1,4 kg moet afvallen.

Amigo werd aangemeld bij het SlimFit programma en de eigenaar kreeg de eerste zak dieetvoeding mee met 50% kennismakingskorting. Nu was het tijd om aan de slag te gaan! Elke ochtend voeding afwegen op een keukenweegschaal en de kat meerdere malen per dag voeren om hem verzadigd te houden. Verder uiteraard ook beweging stimuleren.

2 weken later kwam Amigo voor zijn eerste weegconsult. Hij is 170 gram afvallen, super! De hoeveelheid brokken houden we op dezelfde hoeveelheid, omdat hij goed afvalt. Zijn eigenaresse is ook heel goed bezig. Ze houdt zich aan de gemaakte afspraak wat betreft het aantal grammen brokken per dag én ze gaat zelfs met hem wandelen in het bos (aan een lijntje) voor extra beweging!
 

 

Inmiddels zijn we al een tijdje bezig en is Amigo al 840 gram kwijt! Chapeau voor Amigo en eigenaar! We zijn dus goed op weg naar het gezonde gewicht voor Amigo en het is aan Amigo al duidelijk te merken dat hij zich fitter voelt. 

Wilt u het verhaal van Amigo blijven volgen? Volg dan onze Instagram pagina. Daar plaatsen wij regelmatig updates over het afvaltraject van Amigo en uiteraard ook andere patiënten. 

Wilt u weten of uw dier een gezond gewicht heeft? Kom dan gratis langs in onze kliniek voor advies. Blijkt uw dier wat te zwaar, dan helpen wij u graag om uw dier weer op een gezond gewicht te krijgen.

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05