CatFriendly GOUD status!

Met trots willen wij u graag vertellen dat onze Goud Status Katvriendelijke kliniek is verlengd! Dit houdt in dat wij de hoogste accreditatie voor een katvriendelijke kliniek mogen behouden, maar dit krijg je niet zomaar.
Om een Goud Status kliniek te mogen zijn moet je aan vele verschillende eisen voldoen en dit wordt uiteindelijk ook getoetst. De ISFM (International Society of Feline Medicine) is een organisatie die zich hiermee bezig houdt en waar wij als kliniek ook lid van zijn.

Als kliniek doen wij dus ons uiterste best om een bezoek aan de kliniek voor u en uw kat zo comfortabel mogelijk te maken. Daarom hebben wij een aparte katten wachtkamer met speciale katten parkeerplaatsen (katten willen graag zien wat er in hun omgeving gebeurd), katten spreekkamer en katten opname. Dit zijn tevens ook voorbeelden waar je als kliniek aan moet voldoen om een goud status te behalen.

Tijdens de bezoeken aan onze kliniek mag u ook verwachten dat uw kat vriendelijk gehanteerd wordt. Wij moeten ons vanuit de ISFM houden aan bepaalde richtlijnen. De kern van deze methode is: minder = meer. Door technieken te gebruiken waarbij de kat zo min mogelijk spanning ervaart en wij zelf ook rustig te werk gaan kunnen we samen vaak veel bereiken met zo min mogelijk stress. Katten zijn namelijk dieren die graag de touwtjes in eigen handen hebben en hier proberen wij ons op aan te passen. Daarbij gebruiken wij feromonen in zowel de katten spreekkamer als katten opname. Feromonen zorgen er namelijk voor dat een kat zich fijner/veiliger voelt en wederom wordt op deze manier het stresslevel zo laag als mogelijk gehouden.

Om onze goud status te behouden hebben wij de afgelopen periode onze opname ook geoptimaliseerd. Katten die bij ons verblijven hebben nu nog grotere hokken, schuilmogelijkheden, speeltjes en indien nodig vloerverwarming of extra zuurstof. Ook moeten de operatieruimten beschikken over moderne apparatuur. Enkele voorbeelden hiervan zijn gasanesthesie in alle operatieruimtes, hart- en ademhalingsbewaking, dentale röntgen, maar ook een zo optimaal mogelijk medicijngebruik richting de kat. 

Assistenten Luuk en Mirthe zijn op dit moment ook bezig met een internationale kattencursus op gebied van gedrag en verpleging. Wij willen graag onze kennis up to date houden en met de ontwikkelingen binnen de kattengeneeskunde meegaan. Ook dit heeft een belangrijke rol binnen het behouden van de Goud Status. Zo ziet u dat wij op alle vlakken binnen de kliniek hard ons best doen om zowel eigenaar als kat een zo prettig mogelijk bezoek te gunnen en uiteraard de best mogelijke zorg te bieden. Voor meer informatie over de katvriendelijke kliniek kunt u altijd een kijkje nemen op www.catfriendlyclinic.org of ons vragen stellen. Wij beantwoorden deze graag voor u!

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05