Een gezond gewicht voor alle dieren

Een gezond gewicht voor alle dieren.

In januari houden velen van ons zich bezig met goede voornemens. Vaak hebben we het dan over voornemens in relatie tot onze gezondheid. Denk aan het stoppen met roken of bijvoorbeeld afvallen

Uit onderzoek van de Universiteit in Utrecht blijkt dat ruim de helft van de honden en katten overgewicht heeft, waarbij 8% van de honden en 10% van de katten zelfs aan zware obesitas lijdt. Daarom besteden wij deze maand extra aandacht aan de mogelijke gevaren van een ongezond gewicht.

Overgewicht ontstaat doordat de hond of kat meer energie opneemt dan hij verbruikt. Te veel eten in combinatie met te weinig beweging is de meest voorkomende oorzaak van overgewicht. Het geven van tafelresten of tussendoortjes vergroot daarbij het probleem.

Naast te zwaar, kan uw hond of kat ook te licht zijn. Vaak is daar een reden voor, zoals bijvoorbeeld verkeerde voeding of een worminfectie. Ook kan een onderliggende ziekte, zoals een te hard werkende schildklier de oorzaak voor ondergewicht zijn.

Actie januari 2024

Om een voor uw dier op maat gemaakt voedingsadvies te maken, gebruiken wij het programma Feedwise. In januari krijgt u de gehele maand korting op een eenmalig voedingsadvies. Nu dus voor maar €10,00 per advies.

We kunnen de wensen van u als eigenaar combineren met een juist advies op maat voor uw hond of kat. We kunnen bijvoorbeeld combinaties maken van verschillende voedingen. Dit is handig wanneer u een combinatie van nat- en droogvoeding wenst te geven. We selecteren op merk, type voeding, maar ook welke ingrediënten of allergenen er wel of niet in de producten mogen zitten. Het voedingsadvies is merk-onafhankelijk en dus niet alleen voeding die wij verkopen worden in de analyse meegenomen.

Ook voor complexere voedingsproblemen, zoals combinaties van verschillende aandoeningen, kunnen wij een geschikte voeding vinden die passend is voor de situatie. Of een voedingsadvies voor patiënten met bijvoorbeeld maagdarm problemen, huid- en vachtproblemen, nierfalen, leverfalen of blaasgruis. Het is ook mogelijk om een voedingsadvies te maken voor een zelf gekookt dieet of vers vlees.

Uiteraard is het ook mogelijk om een voedingsadvies te ontvangen zonder dat er sprake is van een speciaal dieet. Het kan zijn dat u wilt weten of uw dier alle voedingstoffen binnenkrijgt die hij/zij nodig heeft en of u de juiste hoeveelheid voeding geeft. We bekijken onder andere of de voeding voor uw hond of kat voldoende eiwitten, vetten, calcium, fosfor en magnesium bevat.

Daarnaast bevat Feedwise ook mogelijkheden voor het opvolgen van uw hond of kat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan puppy groei of gewichtsverlies trajecten. Wij houden de groeisnelheid van pups bij via passende groeicurven en houden in de gaten of de groei onverhoopt te langzaam of te snel verloopt.

Ervaring Mimmie

Hieronder leest u de ervaring van de eigenaar van Mimmie, een Europees korthaar van nu 9 jaar oud. Mimmie heeft een gewichtsverlies traject gevolgd.

''Al een paar jaar lopen we met onze poes Mimmie bij Anne voor voedingsadvies. We zijn een paar jaar geleden begonnen op 5,6 kg en hebben dit met de juiste voeding en het afwegen hiervan weten terug te brengen naar 4,7/4,8 kg. Helaas kreeg Mimmie vorig jaar een nierbekkenontsteking, waardoor ze van voeding moest wisselen en is hierdoor weer op haar oude gewicht gekomen. Anne heeft opnieuw met ons een plan gemaakt op basis van de nieuwe voeding en we hebben het gewicht weer weten terug te brengen naar 4,9 kg. We merken aan Mimmie dat ze weer veel beweeglijker is en zijn hier blij mee. We zijn super goed geholpen!''

Links: voor, rechts: na

   

Mimmie is één van de vele patiënten die wij hebben geholpen naar een gezond lichaamsgewicht.  

Heeft u interesse in een op maat gemaakt voedingsadvies voor uw hond of kat? Neemt u dan contact op met de kliniek. Wij helpen u en uw huisdier graag!

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05