Patiënt van de maand Januari 2024

Dit is Ceasar, onzer bijzondere patiënt van de maand Januari. Waarom Ceasar onze bijzondere patiënt van de maand is leest u hieronder.

Ceasar is een Weimaraner reu van 12 jaar oud. Helaas heeft hij een ongeluk gehad en sindsdien is er een blauwe waas over zijn rechter oog ontstaan. Hierop is hij 2 Januari bij ons geweest in de kliniek.

Tijdens de afspraak is zijn oog nagekeken en ook is zijn oogdruk gemeten. De oogdruk van Ceasar bleek veelste hoog, namelijk 87, terwijl de normaalwaarde tussen de 10-20 ligt. Ook staat de oogbol boller en is het rood doorlopen. De pupil is niet meer waarneembaar en uit dit bovenstaande samen kunnen we concluderen dat het oog niet meer functioneert en het pijn met zich mee brengt. Het advies is dan ook om dit oog te laten verwijderen. 

Na overleg is er op 10 Januari een operatie gepland om het oog te verwijderen. Gelukkig was er van te voren bloedonderzoek gedaan om de meest belangrijke orgaanfuncties te checken en dit was in orde. Hiermee creër je een stukje meer zekerheid in je operatie en dat is bij een hond op leeftijd zeker aan te raden! 
Ook de operatie zelf is soepel verlopen en Ceasar mocht dezelfde dag weer naar huis met nog maar 1 oog. Hieraan zal hij even moeten wennen, maar gelukkig hebben honden een groot aanpassingsvermogen en is het vaak binnen enkele dagen al normaal. 
Natuurlijk vindt er ook een controle moment plaats na de operatie om te kijken of alles goed blijft gaan. De wond van Ceasar ziet er mooi en rustig uit en ook na de operatie heeft hij gelukkig weinig last gehad. Hier zijn wij ontzettend blij om!

Inmiddels zijn we een aantal weken verder en vergaat het Ceasar prima en zet hij zijn hondenleven vrolijk door met één oog! Toch wel een bijzonder verhaal, vindt u niet!?

 

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05