Bijzondere Patiënt Mei

Bijzondere Patiënt Mei - Raider

Het verhaal van Raider begint eigenlijk al een tijdje terug, namelijk vanaf maart. Raider heeft namelijk last van plasproblemen. Hij lekt na bij het plassen en zijn urine is niet geconcentreerd. Uit de urine-onderzoeken kregen we helaas niet voldoende informatie en de klachten zijn ook nog niet over. In overleg met de eigenaren hebben we besloten verder onderzoek te doen, namelijk een buikecho.

Op de echo was te zien dat Raider veel gruis in zijn blaas heeft (dit kunt u zien als een soort zand in de blaas). Om dit gruis te verhelpen is de eerste stap om over te gaan op een andere voeding. Wij gebruiken hiervoor de Royal Canin Urinary S/O voor honden. Deze voeding heeft een aantal specifieke eigenschappen die de vorming van blaasgruis tegen gaan.
Eind april is de echo nogmaals uitgevoerd om te kijken of er nog steeds gruis aanwezig is. De klachten van Raider gingen niet voldoende over. Helaas maar waar, toch nog gruis, ondanks de inspanningen van de eigenaren. Samen hebben we ontzettend ons best gedaan.

Met medicatie hebben we Raider nog proberen te helpen en ondersteunen, maar bij hem is er nu toch meer aan de hand. Honden hebben een penisbotje en bij Raider heeft zich daarvoor veel gruis op gehoopt. (Zie de rode cirkel op de röntgenfoto). Dit hebben we vastgesteld door middel van een röntgenfoto. De arts heeft Raider op 17 Mei nog proberen te katheteriseren, maar dit lukte al niet meer. Daarom moest Raider de volgende dag direct geopereerd worden!

De operatie die Raider heeft ondergaan is er niet zomaar een, de officiële benaming: urethrostomie. Dit betekent dat je op een nieuwe plek een opening in de plasbuis maakt en hij uiteindelijk dus door een ander gaatje als zijn penis zal gaan plassen. Dit is een intensieve operatie met een lange periode van herstel. Uit onderzoek blijkt dat het gruis waar Raider last van heeft calcium-oxalaat stenen zijn en gelukkig stond hij al op de goede voeding. Wel hebben we dit nog geoptimaliseerd door het helemaal af te stemmen op zijn gewicht, want niet alleen welke voeding, maar ook de hoeveelheid is in dit soort gevallen essentieel. De komende controles waren positief en voor zowel Raider en zijn baasjes begon het er weer positief uit te zien.

Op 27 Mei heeft Raider toch weer een terugval gekregen. Helaas waren er opnieuw steentjes in het begin van zijn plasbuis gaan zitten. De volgende dag is Raider opnieuw geopereerd en zijn er nog eens 3 stenen verwijderd. Wat een verhaal en wat een bijzondere hond!

Raider en zijn baasjes hebben de afgelopen periode veel voor hun kiezen gehad, maar hebben het samen doorstaan. Aan motivatie en doorzettingsvermogen geen gebrek! Inmiddels gaat het super goed met Raider en is hij voor zijn laatste controle met vlag en wimpel geslaagd!

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05