Patiënt van de maand Juni

Op 23 April 2023 is moederpoes Muezza bevallen van 4 kittens. Zij heeft 3 zonen (katers) en 1 dochter (poes) gekregen. Op 26 Juni hebben wij dit prachtige stel kittens op bezoek gehad op de praktijk voor hun eerste kittenvaccinatie. Ze waren toen 9 weken oud. Dit is dan ook gelijk waarom zij bijzondere patiënt zijn geworden! Voor jonge kittens (en puppy's) is het belangrijk om ze op tijd en correct te vaccineren. Tijdens de zogende periode krijgen ze antistoffen mee vanuit de moedermelk, maar daarna komt er een ‘immuniteits-gat’. Om deze zo goed mogelijk op te vangen wordt er gevaccineerd en beschermt het de kittens tegen de katten- en niesziekte. Op de bijgevoegd afbeelding ziet u dit weergegeven in een tabel. 

Tevens wordt er bij zo’n bezoek de algehele conditie en gezondheid van de kittens beoordeeld, wat minstens zo belangrijk is! Het gewicht van het viertal was prima in orde en ze groeiden dus goed! Bij de twee heren waren de testikels nog niet helemaal ingedaald. Meestal dalen ze alsnog in, maar het kan ook voorkomen dat ze in de buikholte of het lieskanaal blijven 'hangen'. De volgende keer wordt hier dus extra aandacht aan besteedt. Bij de dame was een lichte hartruis te horen. Ook een punt van aandacht dus. Op jonge leeftijd kunnen kittens hier overheen groeien en is het dus onschuldig, maar wederom geldt hierbij dat we het zeker in de gaten moeten houden tijdens de volgende afspraak. Voor nu maken wij ons nog geen zorgen over het viertal, maar zo ziet u dat ook de gezondheidscheck altijd belangrijk is om eventueel tijdig afwijkingen op te kunnen merken en hier dan ook goed op te kunnen reageren. Al met al zijn het prachtige, gezonde kittens die vol energie zitten! 

 

Op 12 weken zien we ze terug voor de tweede vaccinatie. Dat vinden wij alleen maar leuk, want zeg nou eerlijk; wie wil er nu niet met zulke knapperds knuffelen? 
Heeft u twijfels of vragen over de vaccinaties van uw huisdier? Neem dan gerust contact op met onze kliniek.  

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05