Patiënt van de maand Mei

Stella Lou is een Golden Retriever pup van inmiddels een paar maandjes oud. De eigenaar had voordat de puppy vaccinatie gepland stond al contact met ons gehad, want Stella Lou bleef dunne ontlasting houden en er zat soms zelfs wat bloed bij. Al met al niet fijn voor zo'n kleine, lieve pup. Tijdens haar eerste bezoek hier was de ontlasting nog steeds niet normaal en heeft Stella Lou ook al een Panacur kuur achter de rug (deze kuur ontwormt, maar werkt ook tegen Giardia). Het advies was om een ontlastingsonderzoek te doen en zo gezegd, zo gedaan. Toen de uitslag hiervan kwam binnen en Stella Lou bleek besmet te zijn met Isospora (dat valt onder de coccidiën, darmparasiet) en moest dus met een specifieke kuur, genaamd Procox behandeld worden. Hier zijn de eigenaren dan ook zo snel mogelijk mee van start gegaan.

Een paar weken later kregen we bericht van een collega dierenarts dat Stella Lou in de spoeddienst is geweest, want haar hoofdje was gezwollen en er waren pustels te zien. De verdere behandeling is binnen onze kliniek opgepakt en na even puzzelen heeft de arts de diagnose Juveniele Cellulitis gesteld. Dit is een huidziekte van de hond die gekenmerkt wordt doordat het plots ontstaat. De huid en de lymfeklieren -vaak bij pups tussen 3 weken en 3 maanden leeftijd- wordt aangetast.
Stella Lou rolt op haar jonge leeftijd helaas al van het een in het ander. Gelukkig heeft ze eigenaren die alles voor haar over hebben en werd ook de therapie van de Juveniele Cellulitis gauw opgestart. Ze krijgt dagelijks een soort prednison tabletten om haar huid en lymfeklieren weert tot rust te brengen. 

Tot op heden krijgt ze deze medicatie nog steeds en lijkt het steeds beter te gaan! Gelukkig is ze een erg vrolijke en knappe puppy dame die zich niet zomaar uit het veld laat slaan. Eind Juni zien wij haar weer en zien ernaar uit om weer lekker met haar te knuffelen!

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05