Patiënt van de maand Maart 2024

Dit is Sheroe, onze bijzondere patiënt van de maand Maart. Waarom Sheroe bijzondere patiënt van de maand Maart is leest u hieronder. 

Sheroe is een gesteriliseerde teef van 2 jaar oud. Haar land van herkomst is Curacao, maar haar reis is wel een hele bijzondere. Helaas werd zij op Curacao verwaarloosd en mishandeld en dit vinden wij als mens en dierenkliniek natuurlijk verschrikkelijk! Geen enkel dier verdient het om op zo'n manier behandeld te worden. Wij vinden alle dieren juist een verrijking van ons leven en moeten ze dan ook voorzien van veel liefde en goede zorg. 

De huidige eigenaren van Sheroe hebben haar geadopteerd en naar Nederland gehaald. De organisatie resque paws heeft hierin onderhandeld en gezorgd voor een veilige vlucht naar Nederland. Op de bijgevoegde foto kunt u zien dat Sheroe er erg slecht aan toe was (LET OP, dit is een heftig beeld). Helaas is het een feit dat niet in elk land het dierenwelzijn gewaarborgd wordt. Daarom is in onze ogen mensen informeren, attenderen en preventief handelen waardevol. Denk hierbij aan sterilisatie/castratie projecten op de ABC- eilanden (Aruba, Bonaire, Curacao), maar ook de oost-blok landen als Roemenië, Oekraïne, etc. Maar ook dat er door de dierenartsen bijscholing gegeven kan worden aan de lokale bevolking en dierenartsen daar. 

Wij zeggen wel eens: don't shop, but adopt en denk hierbij ook aan de honden en katten in de Nederlandse asielen. Hier zijn namelijk ook genoeg dieren te vinden die een gouden mandje verdienen! Een pup of kitten aanschaffen is zeker niet verkeerd, echter let wel goed op waar u het dier aanschaft. Let hierbij op de volgende zaken:

 • is het moederdier aanwezig? (evt. ook de vader)
 • in geval van honden en andere diersoorten uit het buitenland: is het in bezit van een (Nederlands) paspoort en chip en bij buitenlandse dieren een Rabiës vaccinatie?
 • zijn er geen grote getallen van verschillende rassen aanwezig? Dit kan namelijk verband hebben met broodfok.
 • ziet de verblijfplaats er schoon en krijgt u de mogelijkheid om vragen aan de fokker te stellen?
 • moet u meteen beslissen? Vaak is dit geen goed teken! Wij adviseren altijd om meerdere malen uw aanstaande huisdier te bezoeken en te mogen nadenken over wat u van de pup/kitten vindt. 
 • en als allerlaatste: twijfelt u over de situatie? Doe het dan niet! Hoe moeilijk dit ook kan zijn, want het in stand houden van broodfok gaat helaas nooit de oplossing van het probleem zijn.

Sheroe heeft het gelukkig getroffen met haar nieuwe huisje! Ze is inmiddels ruim een maand in Nederland en haar vertrouwen in de mens begint langzaam terug te komen. Ook is ze fysiek enorm aangesterkt en dat is duidelijk te zien op de andere foto. Wat een verschil! Gelukkig is ze ook gezond verklaard door de dierenarts en dat is een fijne gedachte voor de toekomt van Sheroe. Wij wensen haar ontzettend veel geluk, liefde en gezondheid bij haar nieuwe thuis.

Bij twijfels of vragen over de aanschaf van een nieuw huisdier helpen wij u heel graag. Tevens zou een kijkje kunnen nemen op de website van het LICG.

Hier kunt u nog meer tips en informatie vinden over het aanschaffen van een nieuw huisdier en waar u op kunt letten. Hopelijk heeft dit verhaal u aan het denken gezet en kunnen helpen om een juiste keuze te maken voor de aanschaf van nieuwe huisdieren.

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05