Bijzondere Patiënt Oktober

Rooney - Bijzondere Patiënt Oktober

Rooney is een Beagle van drie jaar oud en medisch gezien is hij helemaal gezond. Toch heeft hij de afgelopen maanden diverse bezoeken aan onze kliniek afgelegd. En waarom? De baasjes van Rooney zijn geëmigreerd naar Australië en uiteraard wilden zij hem graag mee hebben. Echter, je krijgt (logisch) niet zomaar een hond een ander land in. De baasjes van Rooney hebben heel veel papierwerk moeten regelen, incl. diverse zeer strenge eisen waar aan gehouden moest worden.

Het hele proces begon zo’n acht maanden geleden. Gelukkig hadden de baasjes van Rooney zich al goed ingelezen en waren op de hoogte van de eisen. Hij moest:

 • Een officieel paspoort hebben,
 • Een goed geregistreerde chip hebben,
 • Een Rabiës vaccinatie, inclusief een bloedtest welke aantoonde dat de vaccinatie nog werkzaam was,
 • Ontworming en ontvlooing gekregen hebben op bepaalde momenten,
 • Via een bloedtest aangetoond hebben vrij te zijn van bepaalde ziekten,
 • Een gezondheidscertificaat.

Nadat hij alles had gehad, moesten zijn baasjes naar de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) om alles te laten controleren. Bij aankomst in Australië zou Rooney dan ook nog tien dagen in quarantaine moeten.

Helaas bleek bij het eerste bezoek aan de NVWA dat zijn Rabiës vaccinatie niet goed was. Rooney is op 12,5 weken leeftijd gevaccineerd, maar volgens Australische richtlijnen mag dit pas vanaf drie maanden leeftijd, wat een paar dagen scheelde. Alles moest opnieuw, wat inhield dat Rooney niet tegelijk met zijn baasjes naar Australië mocht reizen. Gelukkig werd snel een tijdelijk adres bij familie geregeld.

Ondertussen hadden wij samen met de eigenaar alle afspraken voor de aanvullende bloedtesten en het toedienen van ontworming en ontvlooiing gepland. Zo was alles op tijd geregeld en kon er niets meer misgaan.

Toch waren er nog heel wat hindernissen te nemen om alles uiteindelijk geregeld te krijgen. Zo is er veelvuldig contact met het laboratorium geweest en met de eigenaar, die ondertussen al in Australië zat. Er moesten onder andere extra gegevens vermeld worden op bepaalde formulieren, een verkeerde variant van de bloedtest was in het lab gebruikt, alles moest ook in het Engels geregeld worden en we moesten zorgen dat elk officieel document fysiek op de juiste plek zou komen. Ondertussen wist iedereen in de kliniek wie Rooney was en dat hij naar Australië ging emigreren.

Gelukkig is alles uiteindelijk precies op tijd volgens alle eisen geregeld en is Rooney veilig in Australië aangekomen. Nu kan hij heerlijk met zijn baasjes van hun prachtige nieuwe land gaan genieten.

En ons hele team is ondertussen heel wat wijzer over alle regels omtrent emigratie en hoe we dat het beste op de juiste manier kunnen regelen. Want ook dit regelen hoort bij ons veelzijdige vak.

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05