Patiënt van de maand september

Bo is een Labradoodle van inmiddels 10 maanden oud. Zij was al een tijdje aan het kwakkelen met haar eetgedrag en voeding, waarop de eigenaren contact met ons hadden opgenomen. Onze collega Sanne, die voedingsconsulent is, heeft de eigenaren voort geholpen. Gelukkig was Bo in de tussentijd wel altijd gewoon vrolijk en actief gebleven, waardoor er niet gelijk noodzaak was om langs te komen bij een arts. 
Sanne heeft het advies gegeven om de voedingsmomenten aan te passen en het gewicht van Bo goed in de gaten te blijven houden, want een jonge hond moet natuurlijk wel goed blijven groeien. 

Op 6 September haddeen ze nogmaals contact gehad. Het gewicht ging ook op en af en helaas was Bo 300 gram afgevallen en dat was niet de bedoeling. Ze had wederom een paar dagen niet goed gegeten. Hierin moest nu toch wel verandering gaan komen, want uiteindelijk zou Bo wel normaal moeten gaan eten. Hierop had Sanne het advies gegeven om Fortiflora te gaan gebruiken. Dit is een probiotica die het maag-darmkanaal extra ondersteuning biedt in de vorm van een poeder.
Fortiflora bevat een unieke stam goede bacteriën (SF68 genaamd). Zo helpt deze stam het aantal goede darm bacteriën in de darmen te vergroten, verbetert het de ontlasting en is bewezen dat deze stam het immuunsysteem van uw hond of kat verbetert. Daarbij is het ook erg smakelijk en men kan deze poeder dus als een 'snack' aanbieden of mengen met de voeding om extra smaak toe te voegen wat bij onze Bo dus van belang was om haar eet gedrag te blijven stimuleren!

Lieve Bo maakt in het intussen nog steeds goed en binnenkort zien we haar weer! Heeft u ook twijfels of vragen over het eet gedrag of de ontlasting van uw dier? Neem dan contact met ons op. 

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05