Patiënt van de maand Augustus

Patiënt van de maand Augustus 2021

Dit is Bo-ghy, onze bijzondere patiënt van de maand Augustus 2021! Waarom Bo-ghy onze bijzondere patiënt is leest u hieronder.

Bo-ghy is een 12-(bijna 13) jarige Border Collie reu. De eigenaren belden omdat het vermoeden was dast hij een oorontsteking had. Hij klapperde erg veel met zijn kop en was ook erg gevoelig bij aanraking. Dit is natuurlijk niet fijn en daarom kwam hij de volgende dag bij ons langs op consult.

Tijdens het onderzoek leek het erop alsof er in de diepte een grasaar zat. Dit zijn vervelende grassprietjes met een soort weerhaakjes. Helaas kunnen zij hierdoor op erg vervelende plekken het lichaam binnen dringen en voor pijn en ontstekingen zorgen. In de eerste instantie is ervoor gekozen om met een oorreiniger de grasaar eruit te spoelen. Na een week kwam hij weer op controle en helaas was er weinig verbetering. Zijn gehoorgang zat vol smeer en was ook pijnlijk geworden. Het is tijd geworden om Bo-ghy een lichte sedatie te geven om het oor beter te kunnen inspecteren.

Zo gezegd, zo gedaan. Terwijl Bo-ghy gesedeert was en dus geen pijn voelde hebben wij zijn oor beter kunnen inspecteren. En ja hoor, er zat inderdaad een erg vervelende grasaar vast in zijn gehoorgang. We hebben deze met een pincet verwijderd en daarna het oor nog behandeld voor de ontsteking die gaande is. Op de bijgevoegde foto kunt u de grasaar zien die bij Bo-ghy in zijn oor zat.Natuurlijk was het voor de eigenaren erg spannend om Bo-ghy achter te laten, want zeker voor een Border Collie is het al een man op leeftijd. Wij proberen ons altijd zo goed mogelijk aan te passen naar de situatie en hebben daarom ook gekozen voor veilig en kortwerkend sedatie-middel dat geschikt is voor oudere dieren. Hij was dan ook al erg snel weer wakker en mocht diezelfde ochtend alweer naar huis. Nadat de grasaar verwijderd is ging het snel beter met Bo-ghy en inmiddels is hij weer helemaal de oude.

Aan de hand van dit verhaal willen wij u graag duidelijk maken dat grasaren erg vervelend kunnen zijn. Ze gaan ook vaak tussen de tenen van uw hond of kat zitten en dringen door middel van hun weerhaakjes een weefsel binnen. Dus loopt uw huisdier graag in hoog gras? Wees dan extra alert op kleine gaatjes in de huid of plekken die opeens gevoelig worden.

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Enschede

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

053 - 430 58 05
Terug

Vind ons hier:

Brinkstraat 234 7541 AV Enschede 1 x per maand hebben we een avond vaccinatie spreekuur. Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

053 - 430 58 05